Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Rondreis Bulgarije

Welkom in verrassend Bulgarije, een van de oudste landen van Europa. Ontdek tijdens een rondreis Bulgarije de indrukwekkende kunstschatten van Varna en breng een bezoek aan de oudste stad van Europa, Plovdiv. Probeer op een van de terrasjes rondom het Stefan Stambolov Square zeker eens een lokaal gerecht. Of ga op verkenningstocht door de Bulgaarse hoofdstad Sofia en laat u verrassen door deze kleurrijke stad tijdens een historische stadswandeling.

Rondreis Bulgarije

Een rondreis door Bulgarije om nooit te vergeten

Denkt u bij Oost-Europa ook aan termen als 'grijs' en 'grauw'? Laat u tijdens een rondreis Bulgarije verrassen en ontdek het tegendeel! Tijdens een bezoek aan dit veelzijdige land gelegen aan de Zwarte Zee zult u kennis maken met historische steden, indrukwekkende kunstschatten en dunbevolkte zandstranden. Start een rondreis bijvoorbeeld in de zon, op het lange zandstrand van de oostelijk gelegen badplaats Varna. Naast zon, strand en zee heeft de badplaats ook veel te bieden op cultureel gebied. Zo ligt in het centrum en op loopafstand van het comfortabele hotel van TUI en de centraal gelegen kathedraal van Varna. Vergeet uw camera niet mee te nemen voor fantastische vakantiekiekjes van de barokke domkerk en zijn zeven gouden koepels! Kunt u van het cultuur snuiven geen genoeg krijgen? Op steenworp afstand van de kathedraal ligt het Varna Archaelogical Museum. Naar verluidt kunt u hier de oudste gouden sieraden ter wereld bewonderen waaronder gouden armbanden, kettingen en oorbellen.

Plovdiv, de oudste stad van Europa

Wist u dat de oudste stad van Europa in Bulgarije ligt? Breng tijdens een rondreis Bulgarije zeker eens een bezoek aan de eeuwenoude stad Plovdiv. Deze authentieke stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvelen. Ontrafel tijdens een wandeling door het historische centrum, de lijfspreuk van de stad “antiek en eeuwig”. En laat u tijdens een excursie meevoeren door de millennia-oude ruïnes van het Romeinse amfitheater Plovdiv. Het theater met marmeren tribune biedt plaats aan ongeveer 7.000 toeschouwers. Destijds werd het theater gebruikt voor voorstellingen, gladiatorengevechten en provinciale bijeenkomsten. Tegenwoordig wordt het theater in de zomermaanden gebruikt voor theater- en muzikale voorstellingen. Mocht u na de excursie even willen bijkomen van alle indrukken? Op loopafstand ligt het sfeervolle Stefan Stambolov Square, hier kunt u op een van de vele terrasjes rondom het plein plaats nemen en een van de lokale gerechten proberen. Laat uw smaakpapillen verwennen en probeer eens de smakelijke ‘Gyuvech ‘. Deze rijke stoofpot laat u het authentieke Bulgarije ervaren.

Ontdek de Bulgaarse hoofdstad Sofia

In het hart van de Balkan en aan de rivier de Iskar ligt de westelijk gelegen hoofdstad van Bulgarije genaamd Sofia. Deze stad is de thuisbasis van vele Bulgaarse musea, galeries en restaurants. Verblijf tijdens een rondreis Bulgarije in het centrum van Sofia en ontdek tijdens een historische stadswandeling de eeuwenoude gebouwen zoals de Alexander Nevski-kathedraal. Deze indrukwekkende domkerk in de neo-Byzantijnse stijl is versierd met mozaïek en met goud beladen koepels. Vergaap u aan de pracht en praal van dit unieke 'kunstwerk' en vergeet niet om tijdens een stadswandeling ook even een kijkje te nemen in het City Garden park. In het kleine centraal gelegen park is het werkelijk waar genieten op een bankje van de natuur en het fraaie uitzicht op de fontein voor het National Theatre Ivan Vazov.