Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Cuba

Rondreis Cuba

  1. Rondreis
  2. Cuba

Dankzij het veelzijdige landschap van Cuba is dit Caribische eiland geschikt voor elk type vakantieganger. Zonnen op een van de parelwitte stranden, het koloniale Havana bewonderen of je vergapen aan het groene landschap van de Viñales vallei doe je allemaal hier. En wil je alles zien tijdens één reis? Kies dan voor een rondreis Cuba waarbij je met een huurauto alle hoogtepunten kunt bezoeken.

Rondreis Cuba
  • Ideale mix van strand, cultuur en natuur
  • Individuele of groepsrondreis
  • Afsluiten met een strandvakantie
  • Per huurauto of met privéchauffeur en gids
  • Vele data gegarandeerd vertrek
Bekijk alle rondreizen Cuba (4)

Op ontdekking in veelzijdig Cuba

Schilderachtige landschappen waar de tijd stil heeft gestaan, koloniale steden waar oldtimers rondrijden en parelwitte stranden met wapperende palmbomen bepalen het beeld van Cuba. Dit historische eiland in de Caribische Zee heeft dan ook voor elk type vakantieganger wel wat wils. Wie meerdere plekken op het eiland wil bezoeken kan bij TUI kiezen voor een rondreis Cuba. Met een huurauto je eigen route uitstippelen of je laten rondrijden tijdens een groepsreis is allemaal mogelijk. Bijkomen doe je op het paradijselijke strand van Varadero. Zie je jezelf al zitten onder een schaduwrijke palmboom met een kokosnoot in je hand?

Touren in kleurrijk Havana

Om hoofdstad Havana kun je niet heen tijdens een rondreis Cuba. De stad is wereldberoemd om de koloniale panden en de kleurrijke oldtimers. Locals die een Cubaanse sigaar roken op een schaduwrijk plekje en mensen die de salsa dansen op een van de pleinen maken het stadsbeeld compleet. In Havana kom je op elke hoek van de straat ogen tekort. De geplaveide straten van Havana Vieja (het oude centrum) laten zich het best verkennen tijdens een wandeling. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een oldtimer te huren en in zo’n klassieke auto een stadstour te maken. Maak zeker een stop bij een van de restaurants om van de bekende mojito te proeven.

Een kijkje nemen in de Viñales vallei

Een van de mooiste landschappen van Cuba is de Viñales vallei. Om er te komen passeer je uitgestrekte suikerrietvelden en koffieplantages. De bekende tabaksplantages liggen in de vallei van Viñales. Volgens velen komen hier de beste sigaren ter wereld vandaan. In eerste instantie springen de grillige kalkstenen kliffen en de groene velden in het oog. Maar als je beter kijkt zie je rieten hutten waar tabaksbladeren hangen te drogen en arbeiders die met paard en wagen het zware werk doen. De Viñales vallei is een unieke plek die niet mag ontbreken tijdens een rondreis Cuba. Bezoek in de vallei zeker ook een van de vele grotten die vroeger bewoond werden door indianen.

Bekijk alle rondreizen Cuba (4)

Veelgestelde vragen Cuba

De populairste rondreizen door Cuba zijn deze 16-daagse rondreis Local in Cuba en deze 9-daagse individuele rondreis

Ja, via GoTUI.com kan je excursies boeken op Cuba. Bijvoorbeeld deze Trinidad stadstour

De vliegtijd van Schiphol naar Cuba is ongeveer 10 uur. 

Populaire bestemmingen op Cuba zijn de provincie Holguín en de steden Trinidad en Havana

De beste reisperiode is van november tot en met april. Dan is het het droge seizoen, waardoor de zon bijna altijd schijnt.