Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Rondreis Japan

Ontdek tijdens een rondreis door Japan de eeuwenoude tradities en gebruiken van deze eilandenstaat in de Grote Oceaan. Samen met een Nederlandse gids begint u in het bruisende Tokyo en aan het einde van de reis bezoekt u de Keizerlijke stad Kyoto. Maar ook andere 'hoogtepunten' passeren de revue zoals de 3.776 meter hoge Mount Fuji. Na een dag vol activiteiten wacht de Japanse keuken: sushi time!

Bruisend Tokyo

Japan, ook wel Nihon genoemd wat 'oorsprong van de zon' betekent, is een eilandstaat in de Grote Oceaan, ten oosten van China. Tijdens een groepsrondreis van TUI reist u met de Shinkansen, de hypermoderne hogesnelheidstrein, van de ene naar de andere bezienswaardigheid.

Het startpunt van uw ontdekking van Japan is het bruisende Tokyo, wat letterlijk 'Oostelijke hoofdstad' betekent. Ontdek hier een mengelmoes van traditionele Japanse levenswijzen en de Westerse cultuur die vooral tot uiting komt in de hoge wolkenkrabbers en Neon lichten. U heeft tijdens deze rondreis genoeg vrije tijd om op uw gemak deze bruisende metropool te ontdekken Een unieke bezienswaardigheid is de Tsukiji vismarkt waar elke dag 2.500 ton vis verhandeld wordt.

Na een dag vol activiteiten kunt u zelf ook uitgebreid vis proeven, want de Japanse keuken staat bekend om de overheerlijke sushi in allerlei soorten en maten. Zin of trek gekregen? U kunt zich alvast verheugen, want onze rondreis Japan heeft een gegarandeerd vertrek.

Hoogtepunt van Japan

Het symbool van Japan is de heilige vulkaan Fuji, gelegen op het bergachtige hoofdeiland Honshu. Deze vulkaan is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Helaas is de vulkaan vaak in wolken gehuld, maar het is zeker een hoogtepunt tijdens uw rondreis Japan.

Ook brengt u een bezoek aan Hiroshima, de stad die ‘bekendheid’ kreeg dankzij de atoomboom die op 6 augustus 1945 viel. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de stad modern en levendig. Bezienswaardigheden die niet zullen ontbreken zijn Peace Memorial Park en A-Bomb Dome, het Vredesmonument.

Uw groepsrondreis wordt afgesloten in Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad en het spirituele centrum van Japan met haar prachtige heiligdommen en tempels. Tijdens een wandeling door het Gion Geisha District kunt u de traditionele huizen van deze artiesten bewonderen.

Bekijk alle rondreizen Japan (3)