Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Rondreis Panama

Tijdens een rondreis Panama zal het Monarch cruiseschip niet zelf door het Panamakanaal varen, maar deze belangrijke waterweg voor de scheepvaart kun je wel bewonderen tijdens de Caribische Cruise vanaf Curaçao. Panama is een land in Zuid-Amerika dat begroeid is met tropisch regenwoud. In Soberania National Park maak je kennis met de mangroven, de apen en de rivieren, zoals de Río Chagres, die hier te vinden zijn.

Het Panamakanaal bekijken

Streep een wereldberoemde hotspot van het to-see lijstje af tijdens een rondreis Panama in Centraal-Amerika. Wie aan Panama denkt zal al snel denken aan een land met prachtige natuurparken waar je de meest exotische dieren tegen het lijf loopt. Toch kent dit Zuid-Amerikaanse land ook een architectonisch hoogtepunt in de vorm van het Panamakanaal. Dit 81 kilometer lange kanaal verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan en is een belangrijke waterweg voor de scheepvaart die niet meer om Zuid-Amerika heen hoeft te varen. Wie bij TUI een rondreis Panama boekt kan een 10, 13 of 16-daagse Caribische Cruise vanaf Curaçao maken en het Panamakanaal van dichtbij bekijken. Het Monarch cruiseschip vaart zelf niet door het kanaal, maar legt aan in de stad Colon. Vanuit hier kun je een excursie maken naar Panama City en in het Visitor Center bij de Miraflores sluizen meer te weten komen over het Panamakanaal.

Het tropisch regenwoud van Panama

Tijdens een rondreis Panama is het zeker aan te raden om een van de nationale parken te bezoeken. Het Soberanía National Park en het Darién National Park zijn de bekendste nationale parken. Ontdek het tropische regenwoud van Panama tijdens een tocht door het Soberania National Park in het midden van het land. Tijdens de rondreis Panama legt het 3 sterren Monarch cruiseschip aan in de stad Colon waarvandaan je een bootexcursie naar het regenwoud kunt maken. Via het Lago Gatún vaar je naar het stadje Gamboa waar de Río Chagres het begin van het Soberania National Park markeert. Luister naar het geschreeuw van de apen en het getjilp van de krekels terwijl je langs de mangrovebossen vaart. Overigens vind je in het park ook goed gemarkeerde wandelpaden die je al wandelend kunt volgen.

Bekijk alle rondreizen Panama (1)