COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Madeira

Rondreis Madeira

  1. Rondreis
  2. Portugal
  3. Madeira

Een ruige kustlijn vol rotsen, kliffen en inhammen en een binnenland van botanische tuinen en wouden met eucalyptusbomen vormen het decor op het Portugese 'bloemeneiland' Madeira. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis Madeira aangezien je een bezoek brengt aan verscholen watervallen en orchideeën in het Queimadas woudpark. Wie de kust wil ontdekken kan tussen de rotsen zwemmen in Porto Moniz.

Rondreis Madeira

Een kleurenpalet aan flora op 'Bloemeneiland'

Dankzij een indrukwekkende flora van bijvoorbeeld kleurrijke orchideeën en eucalyptusbomen wordt het Portugese eiland Madeira ook wel 'Bloemeneiland' genoemd. Natuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen tijdens een rondreis Madeira. Zo kun je in de hoofdstad Funchal de Madeira Botanical Garden bezoeken en hier talloze orchideeën bekijken. Wie liever door een ongerept woud vol acaciabomen wandelt kan terecht in het Queimadas woudpark bij het dorp Santana. Dit natuurparadijs kent vele wandelpaden die naar verscholen watervallen leiden, maar ook langs de driehoek-vormige huisjes van Santana voeren. Deze rood-blauw gekleurde huizen hebben een rieten dak en zijn kenmerkend voor het dorp. Grote kans dat je ze tijdens een individuele rondreis ook vaak tegenkomt op ansichtkaarten.

Touren langs de ruige kust van Madeira

Madeira mag dan wel een kleurrijke flora hebben, het eiland kent aan de kust een ruig decor van kliffen en inhammen. Tijdens een individuele rondreis Madeira kun je met de huurauto langs de kust rijden en in het zuiden de zeeklif Cabo Girao bezoeken. Deze klif is met zijn hoogte van 589 meter de op één na hoogste zeeklif ter wereld en biedt een indrukwekkend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Wie naar het noorden rijdt kan terecht bij het 'natuurlijke zwembad' in Porto Moniz. Verscholen tussen de rotsen vind je hier uitgesleten bassins met azuurblauw water waarin het fijn badderen is. Af en toe zorgen de golven van de Atlantische Oceaan voor vers water, maar vanwege de rotsen biedt dit natuurlijke zwembad kalm water.