NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Stacaravan Toscaanse Kust

Kamperen in een stacaravan aan de Toscaanse Kust betekent Italië op z’n mooist ontdekken. Lange zandstranden, schaduwrijke pijnbomen en helderblauw water van de Middellandse Zee zijn de ideale ingrediënten voor een zonvakantie. Maar vanaf de camping van TUI kun je ook het schilderachtige binnenland van Toscane bewonderen met zijn wijngaarden, glooiende heuvels en middeleeuwse dorpjes. Of neem een kijkje in Pisa met de scheve toren.

Stacaravan Toscaanse Kust
Bekijk alle campings Toscaanse Kust (7)

Zonnen aan de Toscaanse Kust

Schilderachtige Italiaanse dorpjes, gouden zandstranden en adembenemende landschappen vormen samen het decor van de Toscaanse Kust. Hier geniet je niet alleen van zon, zee en strand, maar ook van de culturele monumenten die er te vinden zijn. Om een voorbeeld te noemen: Pisa ligt aan de Toscaanse Kust. Bij TUI kun je met eigen auto afreizen naar een stacaravan aan de Toscaanse Kust en genieten van een zonnige kampeervakantie. Kies bijvoorbeeld voor een camping in Marina di Bibbona op loopstand van het Blauwe Vlag strand. Het helderblauwe water van de Middellandse Zee, de vele pijnbomen en het zachte zand zorgen voor een idyllisch decor.

Touren door schilderachtig Toscane

Ook het binnenland van Toscane is schilderachtig te noemen. Dat komt door de kronkelige wegen, de cipressen en de glooiende heuvels. Hier en daar wordt het landschap onderbroken door een middeleeuws dorpje dat omringd wordt door wijngaarden. Je kunt hier dan ook heerlijk fietsen of rondtouren in je eigen auto. En het fijne is dat de kust niet ver weg is. Op de camping bij het historische dorpje Castagneto Carducci heb je het beste van beide werelden. Maak vanuit de stacaravan Toscaanse Kust een wandeltocht door de glooiende heuvels of kies voor een dagje zonnen in Marina Castagneto Carducci.

De beroemde gebouwen van Pisa

En dan is er nog Pisa. De stad is wereldberoemd om zijn scheven toren. Maar ook de naastgelegen kathedraal is indrukwekkend. TUI heeft aan de rand van Pisa een camping waar je kunt verblijven in een stacaravan Toscaanse Kust. Na een wandeling van zo´n 10 minuten sta je al bij de scheve toren van Pisa. Wist je dat je deze 55 meter hoge toren kunt beklimmen? Al kun je natuurlijk ook kiezen voor het maken van een foto waarbij je de toren probeert recht te duwen. Neem zeker ook een kijkje bij de naastgelegen Duomo Santa Maria Assunta die met zijn fresco’s en mozaïeken adembenemend is. Na het sightseeing kun je op de camping van TUI opfrissen door het zwembad in te plonsen.

Bekijk alle campings Toscaanse Kust (7)