Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Duitsland

Autovakantie Duitsland

  1. Autovakantie
  2. Duitsland

Tijdens een autovakantie Duitsland ga je roadtrippen over de autobahn. Stap onderweg uit in een van de 16 nationale parken voor wandeling. Duizenden wandelroutes slingeren onder andere door het sprookjesachtige Zwarte Woud en het ongerepte Bayerischer Wald. Uitrusten doe je daarna in een 'gemütlich' hotel met wellness. Dol op kunst? Zet dan een van de Duitse kunststeden op je bucketlist, zoals Hamburg, Bonn en Berlijn.

Populaire bestemmingen Bekijk alle autovakanties Duitsland (134)

Autovakantie veelzijdig Duitsland

Een autovakantie naar Duitsland is met TUI zó gemaakt. De mooiste bestemmingen van onze oosterburen liggen namelijk vlakbij Nederland. Zo vind je het groene Sauerland met het bekende Winterberg op ruim 2 uur rijden van onze grens. Bind hier 's winters de lange latten onder en ontdek in de zomer 1.000 kilometer fietsroute in Bike Arena Sauerland. Duitsland is echt de plek voor een actieve vakantie. De 16 nationale parken en ruim 100 natuurparken tellen samen zo'n 200.000 kilometer wandelroutes. Je komt er langs bergen, zeeën, meren, heuvels, bossen en velden. Volop variatie dus.

Gemütlichkeit in Duitsland

Wilkommen in Deutschland! Overal waar je de auto parkeert, wacht je een hartelijk welkom. De Duitse 'gemütlichkeit' straalt je tegemoet in dorpen vol vakwerkhuizen. Hier word je in de hotels, appartementen, vakantieparken en campings van TUI ontvangen als een oude vriend. Kom bijvoorbeeld vakantie vieren in Monschau. Een pittoreske plaats in de Eifel, waar witte vakwerkhuizen aan de Roer-rivier staan. Wandel over geplaveide straatjes en ontdek na iedere bocht weer een fotogeniek plaatje van een 300 jaar oud huis met bloembakken voor de deur. Dit is Duitse romantiek ten top.

Genieten in het Zwarte Woud

Genieten van het goede leven. Dat kunnen de Duitsers als geen ander. Tijdens een autovakantie Duitsland ervaar je dat zelf. Smullen van 'Kaffee und Kuchen' op een terrasje aan de Rijn, wijn proeven en genieten van 4-gangendiners zijn de hoogtepunten van een bourgondische vakantie. Foodies rijden bijvoorbeeld naar het Zwarte Woud, in het zuiden van Duitsland. Na een uitgebreid diner vol Scharzwälder lekkernijen even ontspannen? Duik de wellness van het 4 sterren hotel in kuuroord Bad Dürrheim in. Zo kom je na deze vakantie zeker uitgerust weer thuis.

Culturele roadtrip door Duitsland

Zin om wat cultuur te snuiven? Een autovakantie in Duitsland biedt ruime keuze. Van het bruisende Berlijn tot het historische Regensburg, je kijkt je ogen zeker uit. Naast monumenten uit de middeleeuwen en de Romeinse tijd hebben veel Duitse steden een indrukwekkende museumcollectie. In Hamburg bewonder je bijvoorbeeld 19e-eeuwse kunst in de Hamburger Kunsthalle en in Bonn hangen in Kunstmuseum Bonn vooral schilderijen van na 1945. Ook een aanrader: de sprookjeskastelen in het zuiden van Duitsland, zoals Schloss Neuschwanstein en Hohenzollern.

Bekijk alle autovakanties Duitsland (134)