COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Trein en hotel

Een stedentrip met de trein. Dat is niet alleen voordelig, comfortabel en snel, maar ook nog eens een stuk duurzamer. Want door naar steden als Londen, Berlijn of Parijs te reizen met de trein, verminder je tot wel 5 keer je co2 uitstoot in vergelijking met vliegen. En bijkomend voordeel voor de shoppers: op de bagage geldt geen gewichtslimiet, zolang je het maar zelf in de trein kunt tillen. Handig en fijn, zo’n stedentrip met de trein.

 • Tijd om te shoppen; geen gewichtslimiet
 • Kies voor 1e of 2e klasse
 • Zelf je vertrektijd bepalen
 • Weekendje weg met de trein
 • Comfortabel reizen

Eurostar: met de trein naar Londen

Een stedentrip met de trein naar Londen boek je eenvoudig bij TUI. Met de supersnelle Eurostar hogesnelheidstreinen vanuit Brussel Zuid/Midi sta je in slechts 1 uur en 50 minuten op ‘St. Pancras International’ zoals het aankomststation in Londen heet. Natuurlijk is een kaartje vanaf elk station in Nederland naar het vertrekstation ook inbegrepen. Neem je na aankomst de ‘underground’ vanaf het naastgelegen King’s Cross Station, dan sta je in no time in het centrum van Londen. Zin om heel veel te zien en wil je alles uit je stedentrip naar Londen halen? Boek dan de Citycard London Pass bij, die je toegang geeft tot maar liefst 80 attracties in de Britse hoofdstad. Toppers zijn de Tower of London, de Churchill War Rooms en St. Paul’s Cathedral. Ben je liever in Londen om te winkelen? Dan zijn Oxford Street, Regent Street King’s Road en Covent Garden ‘the place to be’. Hou je vooral niet in, want kom je met de trein naar Londen, dan hoef je je niet druk te maken over het gewicht van je bagage. Je mag per persoon twee stuks van maximaal 85 centimeter meenemen. En zolang je de bagage zelf in de trein kunt tillen, maakt het niet uit hoe zwaar je koffers zijn.

Hotel en trein? Op naar Berlijn!

Op bezoek gaan bij onze oosterburen doe je heel gemakkelijk met een trein en hotel arrangement Berlijn. TUI regelt dan de trein en je hotel. Duitslands hoofdstad ontdekken doe je natuurlijk op je eigen tempo. Maar vergis je niet in de afstanden, want Berlijn is enorm. Gelukkig heeft de stad een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk met metro’s (de ‘U-Bahn’) en stads-sneltreinen (de ’S-Bahn’). Boek je bij TUI je stedentrip met de trein naar Berlijn, dan heb je de keuze om ook een Berlin WelcomeCard bij te reserveren. Je kiest dan zelf hoeveel dagen je onbeperkt met het openbaar vervoer reist. Bovendien bekijk je de belangrijkste hotspots van Berlijn ook nog eens met korting. Ga op ontdekking langs overblijfselen van de muur, die Oost- en West-Berlijn ruim 28 jaar lang van elkaar scheidde. Checkpoint Charlie is de bekendste voormalige controlepost. In het DDR-Museum stap je op een interactieve manier terug in de tijd naar Oost-Berlijn. Hoe je tegenwoordig nog kunt zien of je je in Oost-Berlijn rondloopt? Kijk maar naar de voetgangerslichten: zie je de ‘Ampelmann’, het lichtmannetje, dan ben je in de voormalige DDR.

Pijlsnel in Parijs met de trein: Thalys

Met Thalys reis je goedkoop met de trein naar Parijs. En nog super snel ook, want de reistijd vanaf Amsterdam Centraal is minder dan 3,5 uur. Wanneer je tijdens je stedentrip met de trein op ‘Paris-Nord’ uit de trein stapt ligt de Franse hoofdstad klaar om ontdekt te worden. Je trein en hotel arrangement Parijs maak je met TUI extra bijzonder door bijvoorbeeld de Seine Cruise & Illuminations Tour bij te boeken. Na een cruise over de Seine stap je aan boord van de bus en ontdek je ‘by night’ de highlights van Parijs en beleef je waarom deze stad niet voor niets de ‘stad van het licht’ wordt genoemd. Cultuurliefhebbers kiezen tijdens hun stedentrip in Parijs voor de museumpas, die je toegang geeft tot maar liefst 60 musea en monumenten. En dat nog zonder wachtrijen ook, want die mag je overslaan.

Ook interessant

Weekendje weg

 • Er even tussenuit
 • De beste deals
 • Leuke bestemmingen
Bekijk het aanbod

3-daagse stedentrip

 • 3-daagse vakanties
 • Even er tussenuit
 • Auto, vliegtuig of trein?
Bekijk het aanbod

SMILE

 • Vakantie inspiratie
 • Avonturen van reizigers
 • Reistips voor vertrek
Bekijk de blog