TUI Omruilgarantie: Tot de dag voor vertrek je vakantie gratis omruilen
Duitsland

Wintersport Duitsland

  1. Wintersport
  2. Duitsland

Kies dit jaar eens voor een wintersport Duitsland en na een paar uur rijden kan de sneeuwpret al beginnen. Bij onze oosterburen draait het vooral om de langlaufloipes door de besneeuwde bossen. Al kun je in het bekende Winterberg ook naar hartenlust skiën. En dan hebben we de sfeervolle vakwerkstadjes, glooiende heuvels en kuuroorden nog niet eens genoemd. In besneeuwd Duitsland kun je alle kanten op.

 

Wintersport Duitsland
  • Deutsche Gemütlichkeit
  • Ideaal voor een Last Minute wintersport
  • Wintersport Duitsland met de auto
  • Weekendje skiën in het Sauerland
  • Voordeliger dan de Alpen

Een wintersport dicht bij huis

Dichtbij huis, lekker rustig en gezond zijn dé grote voordelen van een wintersport Duitsland. Vanwege de dichte wouden is Duitsland vooral geliefd bij langlaufers. Maar in het bekende Winterberg kun je ook naar hartenlust skiën. Tel daar de romantische vakwerkstadjes en de kuuroorden bij op en je hebt een afwisselende wintersport te pakken. En het fijne is dat je binnen een paar uur rijden op plek van bestemming bent. Ideaal voor een Last Minute weekend weg in de sneeuw. Kun je meteen even afwachten of er wel genoeg sneeuw ligt, want dat is niet in heel Duitsland zeker.

De romantisch, besneeuwde Eifel

Een van de mooiste wintersportgebieden in Duitsland is de Eifel. Deze glooiende streek ligt op een uur rijden van Maastricht en bestaat uit onontdekte dennenbossen, knusse vakwerkstadjes en kabbelende beken. Natuurliefhebbers zullen zich hier helemaal thuis voelen tijdens een wintersport Duitsland. Langlaufen door de besneeuwde bossen, de frisse lucht proeven en opwarmen met een warme chocomelk in een sfeervol café doe je allemaal in de Eifel. Ben je een echte romanticus? Verblijf dan in Monschau met zijn houten bruggen en vakwerkhuizen langs de Rur rivier. Romantiek verzekerd tijdens een wandeling door dit pittoreske stadje.

Skipret in Winterberg

Zeg je wintersport Duitsland dan zeggen de meeste Nederlanders als snel Winterberg. De meest bekende wintersportplaats in Duitsland wordt niet voor niks de ‘Hollandse Alpen’ genoemd. In tegenstelling tot andere skigebieden in Duitsland kun je hier naar hartenlust skiën. 70 afdalingen van allerlei niveaus liggen voor je klaar. En omdat de sneeuwkanonnen zorgen voor voldoende sneeuw kun je hier de hele winter terecht. ’s Avonds gaat de pret gewoon door, want de pistes in Winterberg worden tot 22.00 uur verlicht. Al kun je natuurlijk ook de rodelbaan uit proberen. Moe geworden? Ontspan dan op het vakantiepark in de wellness of zoek een restaurant op.

Langlaufen door het Zwarte Woud

Stel je eens voor dat je wakker wordt, de gordijnen opent en uitkijkt op besneeuwde bossen. Na het ontbijt met warme kaiserbroodjes is het tijd om de latten onder te binden en die romantische bossen van dichtbij te verkennen. Magische watervallen die bevroren zijn, meertjes die bedekt zijn met een laagje ijs en hoge skischansen passeren de revue. Dit decor tref je aan als je tijdens een wintersport Zuid-Duitsland afreist naar het Zwarte Woud. Wil je toch liever skiën? Dat kan op de 26 kilometer aan pistes van skigebied Feldberg. En voor wie de wintersport wil combineren met wellness kan terecht in Bad Dürrheim met zijn spacentrum Solemar. In het Zwarte Woud kun je alle kanten op.