Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis

Veel  Europese steden organiseren in november en december grote sfeervolle kerstmarkten. Steden als Maastricht en Berlijn zijn al jarenlang favoriet, maar ook Praag, Wenen, Parijs, Antwerpen, Maastricht, Budapest, Krakau, hebben prachtige kerstmarkten. Pak eens uit en proef de kerstsfeer in Londen of zelfs New York! In deze periode van het jaar állemaal interessante en gezellige steden om te bezoeken.

New York

In New York is alles groots en meeslepend... zo ook alle activiteiten rondom de Kerst. De straten zien er feestelijk uit met veel lichtjes en versieringen en winkels pakken uit in de etalages. De traditionele kerstmarkten zijn op Union Square, Bryant Park en Grand Central Terminal. Maar dé ultieme plek is natuurlijk Rockefeller Center met de gigantische kerstboom met meer dan 50.000 lichtjes.

Bekijk het aanbod

Praag

Kerst is misschien wel de mooiste periode om naar Praag te gaan. De stad is compleet versierd en er zijn meerdere kerstmarkten door de stad. De twee grootste zijn op Wenceslas Square en Old Town Square. De prachtige versierde kerstboom op Old Town Square is absoluut indrukwekkend…

Bekijk het aanbod

Wenen

De lichtjes, versieringen en lekkernijen toveren Wenen rondom de kerstdagen om tot een echt sprookje. Door de hele stad vind je allerlei kerstmarkten met elk zijn eigen charme en specialiteiten. De Wiener Christkindelmarkt is waarschijnlijk de bekendste van Wenen en een absolute aanrader.

Bekijk het aanbod

Parijs

Romantischer en sfeervoller dan met Kerst, wordt het in Parijs niet... Je wandelt over de prachtig verlichte Champs-Élysées, geniet van de schitterende etalages en gaat schaatsen op één van de ijsbanen. Daarnaast is de Eiffeltoren extra mooi verlicht en zijn er duizenden kerstbomen in de straten.

Bekijk het aanbod

Londen

De kerstmarkten in Londen zijn sfeervol met versierde kraampjes, lekkernijen, kerststallen, kerstbomen en heel veel lichtjes. Verspreidt over de hele stad vind je kerstmarkten, zo ook bij de Londen Eye en in Hyde Park. Vergeet ook Harrods niet want als ze ergens weten hoe je Kerst moet vieren…

Bekijk het aanbod

Antwerpen

In Antwerpen vind je elk jaar traditioneel kerstmarkten op de Grote Markt, het Steenplein, de Groenplaats en de Suikerrui. Met sfeerverlichting aan de prachtige gevels, kerstmuziek op de achtergrond en een hapje en drankje op één van de verwarmde terrassen ga je helemaal op in het kerstgevoel.

Bekijk het aanbod

Maastricht

In de maand december verandert het gezelligste plein van Nederland, het Vrijthof, in een grote sfeervolle kerstmarkt. Heerlijk zwieren over het ijs of Maastricht bekijken vanuit het enorme reuzenrad? Dat kan er allemaal. Voor de kleintjes is er een draaimolen en een kersttrein.

Bekijk het aanbod

Boedapest

De kerstmarkt van Boedapest is één van de grootste van Europa en is op het plein Vörösmarty, in het hart van Pest. Er zijn ongeveer 150 shows met onder andere Hongaarse volksmuziek, dansshows en concerten. Uiteraard vergeten de Hongaren de maag niet met heerlijke zelfgemaakte specialiteiten.

Bekijk het aanbod

Krakau

Voor liefhebbers van kerstmarkten is Krakau een uitstekende keuze. Op Rynek Glówny staat elk jaar een kerstmarkt met winterse producten, eten en drinken en veel kerstdecoratie. De geur van kruiden en gedroogde paddenstoelen komt je tegemoet en even verderop wordt het kerstverhaal nagespeeld.

Bekijk het aanbod

Berlijn

Tijdens de kerstdagen wordt Berlijn omgetoverd tot een ware sprookjesstad met maar liefst 26 kerstmarkten. Alle straten en pleinen zijn versierd met prachtig opgetuigde kerstbomen en tienduizenden lichtjes. Hier geniet je van de echte kerstsfeer met Glühwein, Lebkuchen en warme chocolademelk.

Bekijk het aanbod

Kerstmarkten

De laatste cadeautjes voor onder de kerstboom koop je op een van de sfeervolle kerstmarkten die in Europese steden worden georganiseerd. In de maand december veranderen de steden in romantische plekken vol sfeerverlichting, houten chalets en kraampjes. Om over de ijsbaan en de kerstkoren nog maar te zwijgen. Met TUI kun je een kerstmarkt bezoeken en je onderdompelen in de gezelligheid die bij deze periode hoort.

Een romantisch weekend weg rond kerst

Gezelligheid, warmte en lekker eten maken van kerst de meest sfeervolle periode van het jaar. Met cadeautjes onder de boom en de kaarsjes aan is het binnenshuis goed toeven. Het plaatje is natuurlijk helemaal compleet als buiten de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en je jezelf warm houdt met een kop chocolademelk, met slagroom. Maar dankzij de kerstmarkten is het ook buiten erg sfeervol. In steden in heel Europa worden in december kerstmarkten georganiseerd die je met TUI kunt bezoeken. Ideaal voor de last-minute kerstinkopen. Combineer de kerstmarkt met een overnachting en maak er meteen een romantisch weekend weg van.

Wandelen onder een dak van lichtjes in Londen

Rijk versierde etalages, een imposante kerstboom en de Londen Eye zorgen ervoor dat Londen in december een geliefde stad is voor een stedentrip. Kerstshoppen doe je hier al vanaf eind november wanneer het beroemde Christmas Carol Sing Along wordt georganiseerd. Dankzij de verlichtte straten in Londen is het alsof je continu onder een dak van twinkellichtjes door loopt. Schaatsen in Hyde Park, de etalages bekijken van warenhuis Harrods en een ritje in Londen Eye mogen niet ontbreken tijdens het bezoeken van de kerstmarkt in Londen. Bij TUI kun je de vliegreis en het hotel regelen zodat je na het struinen kunt uitrusten in een heerlijk donzig bed.

Kerstshoppen in het bourgondische zuiden

Natuurlijk kun je ook een kerstmarkt in Nederland bezoeken. Volgens velen is de mooiste kerstmarkt die van Maastricht. De bourgondische stad verandert in december in Magisch Maastricht waarbij er op het Vrijthof kerstchalets met rode daken en schitterende guirlandes te vinden zijn. De nostalgische uitstraling wordt compleet gemaakt door de lokale koren. Bijkomen van het struinen over de kerstmarkt in Maastricht doe je op een van de verwarmde terrassen met een stuk vlaai. Steek ook eens de grens over om de sfeervolle kerstmarkten in België te bezoeken. Antwerpen is goed te bereiken voor een dagje kerstshoppen, maar ook ideaal voor een weekendje weg.