NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Nieuwpoort

Tijdens een vakantie Nieuwpoort kunnen watersporters hun hart ophalen. Deze stad aan de Belgische kust grenst niet alleen aan de Noordzee en het brede strand, maar ook aan recreatieplas Spaarbekken. De 4 sterren camping ligt direct aan deze plas waar je kunt vissen, kanoën of zwemmen. Wie liever de imposante gebouwen in de stad bekijkt mag het stadhuis opgetrokken in de Vlaamse renaissancestijl niet overslaan.

Waterpret aan de Belgische kust

Zon, zee, strand en vooral veel water vormen het decor van een vakantie Nieuwpoort aan de Belgische kust. Deze Belgische stad wordt opgedeeld in Nieuwpoort-Bad aan het Noordzeestrand en Nieuwpoort-Stad gelegen aan de rivier de Ijzer. Wie bij TUI een vakantie Nieuwpoort boekt verblijft op een 4 sterren camping net buiten de stad aan de recreatieplas Spaarbekken. Liefhebbers van watersport kunnen hun hart ophalen op deze plas aangezien je hier kunt vissen, kanoën of zwemmen. Het strand ligt op 5 kilometer van de camping, dus met mooi weer kun je heerlijk luieren op het brede, goudkleurige zand. Overigens kun je Nieuwpoort ook bezoeken tijdens een 6-daagse fietsreis door Vlaanderen. Deze actieve reis voert je niet alleen langs de bekende badplaatsen aan de Belgische kust, maar ook naar het romantische Brugge.

Gebouwen bewonderen in Nieuwpoort

Het centrum van Nieuwpoort kent vele imposante gebouwen die de cultuurliefhebber zeker zullen bekoren. Vooral het huidige stadhuis dat is opgetrokken in de Vlaamse renaissancestijl is erg mooi. Boven de ingang hangt het wapenschild dat geflankeerd wordt door een boer en een visser, terwijl eenmaal binnen een rijke verzameling kunstwerken wacht. Ook de Stadshalle met de 35 meter hoge Belfort behorend tot de baksteengotiek kun je tijdens een vakantie Nieuwpoort van dichtbij bekijken. Op familievakantie? In Plopsaland De Panne kun je op de foto met kabouter Plop en Mega Mindy.

Bekijk alle vakanties Nieuwpoort (3)