COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Pomorie

Vakantie Pomorie

  1. Vakantie
  2. Bulgarije
  3. Burgas
  4. Zwarte Zee
  5. Pomorie

De heilzame omgeving van Pomorie zorgt dat je tijdens een zonvakantie in Bulgarije ultiem kunt ontspannen. Deze populaire badplaats aan de Zwarte Zee staat namelijk te boek als een kuuroord. Laat je tijdens een vakantie in Pomorie verwennen met een modderpakking of geniet van een massage. Weer opgekwikt? Onder de parasols van South Beach is het goed uit te houden en je hebt hier ook de Zwarte Zee binnen handbereik voor een verkoelende duik.

Heilzame strandvakantie in Pomorie

Het nauwe schiereiland van Pomorie in Bulgarije wordt bijna helemaal omgeven door de Zwarte Zee. Bij de stad ligt een zoutmeer waaruit heilzame modder wordt gewonnen, dus dat Pomorie bekend staat als kuuroord is geen verrassing. Daarnaast heeft de badplaats een groot aantal zandstranden. Verblijf je voor een vakantie in Pomorie, dan ligt een van die uitgestrekte stranden op loopafstand van het hotel van TUI. Op South Beach is het uitstekend toeven in de schaduw van de parasols. Even een duik nemen? Je springt zo de zee in. Of verken de vele zwembaden van het hotel eens. Ook leuk voor de kinderen, want die amuseren zich met al die glijbanen voor tien!

Weldadige modderpakking

Wie tijdens zijn vakantie in Pomorie meer wil zien van de badplaats kan terecht in het centrum, op een aantal kilometer van het hotel. Hoewel Pomorie stamt uit de Griekse oudheid is er van die geschiedenis weinig terug te zien vanwege een stadsbrand aan het begin van de 20e eeuw. Er zijn slechts een aantal historische gebouwen bewaard gebleven, zoals het stenen klooster van Sveti Georgi uit 1856 met zijn weelderige binnenplaats. En als je toch in een kuuroord verblijft is een bezoek aan een van de vele wellnesscentra eigenlijk wel een must. Kies bijvoorbeeld voor een modderpakking met mineraalrijke modder uit het zoutmeer van Pomorie. Dat is pas weldadig genieten!

Bekijk alle vakanties Pomorie (1)