Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Obzor

Verscholen tussen de heuvels aan de Bulgaarse kust vier je je vakantie in Obzor. Hier is het goudgele strand nooit ver weg! En in het centrum loop je door een gezellige wirwar van straatjes, proef je Bulgaarse lekkernijen en shop je leuke souvenirs voor de thuisblijvers. Voor een beetje historie bezoek je in Obzor de restanten van de Tempel van Jupiter en het indrukwekkende Fort Kozyak.

Vakantie in Obzor aan de Bulgaarse kust

Aan de oostkust van Bulgarije ligt de badplaats Obzor. Verscholen tussen bossen en heuvels vind je hier genoeg vertier. De hotels van TUI liggen dichtbij het zes kilometer lange zandstrand. Op een ligbed op het goudgele zand in de baai van Obzor kun je urenlang genieten van de zon. Even de benen strekken? Vanaf het strand loop je via de wandelpromenade richting het centrum van Obzor. Rondom het Svoboda plein, te herkennen aan de fontein en de toren, vind je gezellige bars en een groot aantal winkels. Vergeet je niet een leuk aandenken voor het thuisfront mee te nemen?

Indrukwekkend uitzicht vanaf Fort Kozyak

Dat een vakantie in Bulgarije meer is dan zon, zee en strand, bewijst Obzor met de restanten van de Tempel van Jupiter. Lang geleden bouwden de Romeinen deze tempel om Jupiter te eren. De kolommen en beeldhouw fragmenten die nog overeind staan laten zien hoe belangrijk dit gebouw ooit is geweest. Het middeleeuwse Fort Kozyak is ook indrukwekkend! Eeuwen geleden werd dit fort in de heuvels rondom Obzor gebouwd om de handelsroutes over zee te beschermen. Tijdens je vakantie in Obzor kun jij vanaf de restanten van de vesting genieten van het fantastische uitzicht over de Zwarte Zee.

Bekijk alle vakanties Obzor (2)