Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Burgas

Een vakantie in Burgas voert je naar de zonovergoten Zwarte Zee-kust in Bulgarije. In de zomer staat de zon gemiddeld 1.320 uur aan de hemel. Niet voor niets heet het populairste zandstrand Sunny Beach... Hier lig je de ene dag op een ligbed onder de Bulgaarse zon en ga je de volgende cultuur snuiven in het historische Nessebar. De tientallen kerk-ruïnes met hun Byzantijnse versieringen maken dit dorp tot een echt openluchtmuseum.

Ruim 1.300 zonuren in Burgas

Kom op vakantie naar Burgas en ontdek een van de meest veelzijdige gebieden van Bulgarije. Deze regio ligt aan de Zwarte Zee en biedt een verrassende cocktail van zandstranden en cultuur. Met gemiddeld 1.320 zonuren in de zomermaanden is Burgas de ideale bestemming voor een strandvakantie. Kies bijvoorbeeld voor een 4 sterren hotel van TUI in het bekende Sunny Beach. Hier ga je elke dag zonnebaden in luxe op de ligbedden van het Zonnestrand. Even de zon ontvluchten? Onder de bomen bij het zwembad is het op elk moment van de dag goed toeven. Dit is echt een verwenvakantie met een hoofdletter V...

Bulgaarse cultuur in Nessebar

Wissel je het zonnen tijdens een vakantie in Burgas het liefst af met een cultureel uitje? Boek dan een hotel of appartement in Sozopol of Nessebar. Beide dorpen zijn net een openluchtmuseum. Je wandelt er via geplaveide straten langs tal van gebouwen in Bulgaarse renaissance-stijl. Nessebar heeft daarnaast nog tientallen kerk-ruïnes in Hellenistische stijl met volop versieringen. De Byzantijnse Christus Pantocrator kerk in het centrum is bijvoorbeeld een plaatje om te zien. Na al dat cultuur snuiven ben je waarschijnlijk wel toe aan een koud biertje. Daarvoor kun je terecht bij de terrasjes aan de knusse vissershaven van Nessebar.

Bekijk alle vakanties Burgas (19)