COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Colombia

Vakantie Colombia

  1. Vakantie
  2. Colombia

Gooi termen als grotendeels onontdekt, een uiterst vriendelijke bevolking, een overheerlijke keuken en goedkoop bij elkaar en je komt uit op een vakantie in Colombia. Naast dat dit land een prachtige diversiteit kent van hagelwitte stranden en tropische jungles, maken ook koloniale steden als Bogota en Cartagena indruk. Kortom, er valt in dit prachtland in Zuid-Amerika zoveel te ontdekken en te zien dat je bij ogen tekort komt!

Vakantie Colombia
  • Vamos a Playa Blanca
  • Vliegen met de KLM Dreamliner
  • Smeltkroes van cultuur, strand en natuur
  • Dwalen door kleurrijk Cartagena

In Colombia voel je je welkom

Vergeleken met andere Zuid-Amerikaanse landen als Brazilië en Argentinië is Colombia nog relatief onontdekt. Hoe dit komt heeft waarschijnlijk te maken doordat dit land ten onrechte wordt achtervolgd door een drugs- en rebellenreputatie van twee decennia geleden. Maar Colombia is de afgelopen jaren sterk veranderd, veilig en zeer betaalbaar. Wist je dat het land zelfs een van de goedkoopste vakantiebestemmingen is van Zuid-Amerika? Niet voor niets kiezen backpackers steeds vaker voor Colombia. Ook typerend voor een vakantie in Colombia is de diversiteit. Je vindt er tropische stranden, maar ook prachtige berglandschappen. En moderne steden als Cartagena en Bogota tot authentieke dorpjes als Villa de Leyva waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan. Dit samen met de uiterst vriendelijke bevolking met een enorme gastvrijheid bij elkaar opgeteld, maakt Colombia zeker de moeite waard om je vakantie te vieren of een rondreis te maken!

Cartagena: Caribische smeltkroes

Cartagena is bij TUI de nieuwe tropische verrassing in Colombia. Misschien heb je de stad wel eens voorbij zien komen in The Pirates of the Caribbean. Cartagena is het best te omschrijven als een Caribische smeltkroes met al haar koloniale huizen, prachtige gebouwen en kleurrijke straten. En op iedere hoek van de straat staat wel een fruitstalletje. Het leven speelt zich buiten af en je slentert hier op je slippers van plein tot plein. Een vakantie in Cartagena is overdag relaxt en ontspannen, ’s avonds energiek en zwoel. Pas als de zon ondergaat komt Cartagena namelijk écht tot leven. Van salsa dansen tot een drankje drinken op een van de vele terrasen of discotheken: het uitgaansleven van de Colombiaanse stad biedt voor ieder wat wils! Wie de voorkeur geeft aan een strandvakantie in Colombia kiest voor het strand van Playa Blanca, op slechts een uurtje rijden van Cartagena. Vamos a la playa!