COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Cartagena

Vakantie Cartagena

  1. Vakantie
  2. Colombia
  3. Cartagena

Aan kleur geen gebrek tijdens een vakantie in Cartagena. Struin door de smalle straatjes van de Colombiaanse havenstad, langs felgekleurde huisjes en met bloemen versierde balkons. En de gele Iglesia de Santo Toribio. Of neem tijdens een duikvakantie in Colombia een kijkje in het Parque Nacional Natural Corales del Rosario. Om tussen de kleurrijke koralen rode zeesterren, blauwe papegaaivissen en oranje zeepaardjes te tellen.

Vakantie Cartagena
  • Verblijf in karaktervolle hotels
  • Vliegen met de KLM Dreamliner

Kleurrijke vakantie in Cartagena

In het noordwesten van Colombia, direct aan de helderblauwe Caribische Zee, ligt de bruisende havenstad Cartagena. Een populaire bestemming, want tijdens een vakantie in Cartagena kun je de vele bezienswaardigheden van de kleurrijke stad bewonderen. En vanuit een centraal gelegen hotel in Cartagena van TUI wandel je zo het oude centrum in. Struin door de smalle straatjes van de binnen de stadsmuren gelegen wijk San Diego. Langs huisjes in alle kleuren van de regenboog, die er door de bloemenpracht op de balkons nóg vrolijker uitzien. Naar de gele Iglesia de Santo Toribio, met een weelderig versierd houten plafond en, hoe kan het ook anders, een kleurrijk altaar. En strijk ook vooral neer op een van de terrasjes op het sfeervolle pleintje voor de kerk. Voor Bandeja Paisa, het nationale gerecht van Colombia.

Paradijselijke duikvakantie in Colombia

Met de Caribische Zee zo dichtbij een hotel van TUI, kan tijdens een vakantie in Cartagena een bezoek aan een van de vele zandstranden niet ontbreken. Onze aanrader: neem de boot naar het vlak voor de kust gelegen eiland Tierra Bomba. Op maar 10 minuten varen vind je hier namelijk een waar paradijsje, met parelwitte zandstranden aan een azuurblauwe zee. En dat zonder de drukte van de stranden aan het Colombiaanse vasteland. Wil je tijdens een snorkel- of duikvakantie in Cartagena ook de kleurrijke onderwaterwereld verkennen? Breng dan een bezoek aan Isla Grande, een van de Rosario-eilanden in het Parque Nacional Natural Corales del Rosario. Tussen de koraalriffen van dive site Isla Grande kun je onder andere papegaaivissen, zeepaardjes en prachtig gekleurde zeesterren spotten. En met een beetje geluk kom je hier tijdens een vakantie in Colombia zelfs dolfijnen tegen.

Veelgestelde vragen Cartagena

De best beoordeelde hotels in Cartagena zijn Las Americas Casa del Playa en La Artilleria

Las Americas Casa del Playa en Decameron Barú zijn All Inclusive hotels in het Colombiaanse Cartagena. 

Decameron Barú is een hotel in Cartagena die direct aan het strand ligt. 

In Cartagena in Colombia is het eigenlijk altijd lekker weer. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 31 graden. De zonnigste maanden zijn december tot en met maart, dan schijnt de zon gemiddeld 9 uur per dag. De rest van het jaar zijn er gemiddeld 7 zonuren per dag.

Ja, via GoTUI.com kun je meerdere excursies boeken in Cartagena in Colombia. Bijvoorbeeld deze walking tour