NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Gråsten

In het Zuid-Deense plaatsje Gråsten vind je schitterende wandel- en fietsroutes langs koolzaadvelden, vele duinen, smalle beekjes en historische monumenten. Een van de belangrijke bezienswaardigheden is het indrukwekkende paleis van Gråsten, het zomerverblijf van de Deense koninklijke familie. Wandel hier door de romantische tuinen en uitgestrekte bossen rondom het romantische witte kasteel. Ook de slotkerk is de moeite waard.

Wandelen of fietsen door Gråsten

Tijdens een vakantie Gråsten, dat ook wel Gravenstein wordt genoemd, ben je omgeven door natuur. Dit Deense plaatsje ligt in Zuidoost-Jutland aan Nybøl Nor, een deel van het Flensborg Fjord. Binnen een dag rijden vanaf Nederland ben je op je knusse vakantiebestemming. Waar je ook kijkt zie je natuur: heuvels met koolzaadvelden, vele duinen, brede zandstranden en een landschap vol bossen. Het is dan ook niet gek dat het gebied uitnodigt voor een actieve vakantie met prachtige wandel- en fietstochten. Tijdens een wandeling of fietstocht kom je de meest gevarieerde flora en fauna tegen, maar ook klaterende beekjes en historische monumenten. Zo wandel je vanaf het vakantiepark van TUI zo naar het Flensborg Fjord waar je niet alleen je strandhanddoek uitgooit, maar ook te water kunt gaan met een zeilboot.

De tuinen van het Gråsten Slot

Misschien wel dé bezienswaardigheid van Gråsten is het gelijknamige paleis Gråsten Slot. Dit enorme witte kasteel is de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie. De kasteeltuin en de bijbehorende slotkerk open voor bezoekers. In de romantische tuin vind je meertjes, bloembedden en slingerpaadjes. Ben je op familievakantie? Het papiermuseum is leuk voor jong en oud. Knutselen met papiertechnieken en papiersoorten of struinen door de winkel. Wie graag meer leert over de Deense geschiedenis bezoekt het Dybboel Banke historisch centrum.

Bekijk alle vakanties Gråsten (2)