COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Seeland

Vakantie Seeland

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Seeland

Voor een vakantie op Seeland maakt het niet uit of je met z'n tweeën komt of de hele familie meebrengt. Dit eiland vind je in het oosten van Denemarken. Je ontdekt er voor elk wat wils: van UNESCO-natuurfenomenen als de kliffen van Møns Klint tot de kleurrijke straten van Kopenhagen. En wist je dat je voor een strandvakantie ook prima terecht kunt op Seeland? Vooral het 20 kilometer lange zandstrand bij Marielyst is een aanrader.

Seeland, voor rust- en natuurliefhebbers

Een vakantie op Seeland brengt je naar het meest oostelijke eiland van Denemarken. De grootste stad van Seeland is Kopenhagen, maar ook de kleinere plaatsen bieden genoeg vertier. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiepark van TUI in het dorp Borre, op het eiland Møn. Dit park is een topbestemming voor natuurliefhebbers, want op nog geen 10 minuten liggen de UNESCO-kliffen van Møns Klint. De witte rotsen steken er ruim 100 meter boven de Baltische Zee uit, een spectaculair gezicht.

Tropisch zandstrand op Seeland

Voor een strandvakantie met de hele familie zit je goed op Seeland. Het vakantiepark in Marielyst ligt bijvoorbeeld bij een van de mooiste stranden van Denemarken. Dit strand is maar liefst 20 kilometer lang en heeft wit zand dat niet zou misstaan op een tropisch eiland. De kinderen bouwen er zandkastelen, terwijl je zelf relaxt op je badhanddoek. Ook voor watersporten is deze badplaats trouwens the place to be. Windsurfen, kajakken of kitesurfen: het kan op Seeland allemaal.

Word verliefd op Kopenhagen

Wie van cultuur houdt, hoeft zich tijdens de vakantie op Seeland zeker niet te vervelen. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie in Rødovre, Hellerup of Roskilde. Dan zit je namelijk vlakbij Kopenhagen. De kans is groot dat deze stad je hart verovert met zijn straten vol gekleurde huizen en aantrekkelijke mix van oud en nieuw. Wandel er door de Nyhavn en ga eens picknicken in de tuin van Slot Rosenburg. Plan tussendoor zeker nog een shopsessie op Strøget, de langste autovrije winkelstraat van Europa.

Bekijk alle vakanties Seeland (9)