Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Roskilde

Vakantie Roskilde

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Seeland
  4. Roskilde

Roskilde: een bestemming vol cultuur en historie. De oude hoofdstad van Denemarken geeft je een kijkje in de geschiedenis van het land met de Kathedraal van Roskilde en het Vikingschipmuseum als misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheden. De actieveling is aan het juiste adres in Roskilde met het Fjord dat trakteert op een prachtig wandel-, fiets- en zeilgebied. Ook bezoek je tijdens een vakantie Roskilde binnen no-time Kopenhagen. 35 minuten rijden en je beleeft deze levendige hoofdstad.

Vakantie Roskilde

Adellijke stad Roskilde

Een vakantie Roskilde staat garant voor historie en cultuur. Door de ligging op het eiland Seeland ervaar je daarbij ook nog eens prachtige natuur en een rustige omgeving. Roskilde is de oude hoofdstad van Denemarken waardoor een kathedraal niet mag ontbreken. Deze kerk pronkt middenin het centrum als grootste van Denemarken. Een stukje historie beleef je hier zeker, want sinds de Middeleeuwen liggen hier vorsten begraven. De gefascineerde geschiedenis ervaar je ook in het Vikingschipmuseum. Aan de haven van het Roskilde Fjord word je getrakteerd op een verzameling aan Vikingschepen. In het centrum vind je gezellige koffietentjes, knusse winkelstraatjes en een plein vol terrassen. Voor de sportievelingen is Roskilde ook een zeer fijne bestemming. Rondom het Roskilde Fjord kun je namelijk wandelen, fietsen of het water op gaan met een zeilboot.

Kopenhagen binnen handbereik

Een fijne bijkomstigheid aan een vakantie Roskilde is dat Kopenhagen binnen handbereik ligt. Op zo’n 35 kilometer rijden vanaf het hotel van TUI sta je in de levendige hoofdstad van Denemarken. Voor ieders is er wat wils: van kronkelende straatjes tot aan koninklijke paleizen. Je wandelt hier over een van de langste winkelstraten van Europa en kan hier het wereldberoemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin zien. Daarna loop je zo naar het welbekende Nyhavn, waar een fotomoment zeker gepast is met aan de kleine gekleurde huisjes op de achtergrond. Ben je op vakantie met de kids? Dan is een van de oudste pretparken ter wereld, Tivoli Gardens, midden in het centrum van Kopenhagen zeker een bezoekje waard.