Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Daun

Het gezellige Duitse stadje Daun laat zich goed lenen voor een actieve vakantie. De vulkanische landschappen van de Eifel liggen namelijk aan je voeten. Trek de wandelschoenen aan of stap de fiets op om de dichte bossen, glooiende heuvels en vulkanische meren te verkennen. In het Eifel-Vulkaanmuseum kom je meer te weten over het landschap. En bijkomen doe je tijdens de vakantie Daun in een van de koffiehuizen in het centrum.

Op ontdekking in de groene Eifel

De indrukwekkende landschappen van de Eifel liggen aan je voeten tijdens een vakantie Daun. Omdat de Eifel ook wel de Duitse Ardennen wordt genoemd is dit een ideale plek voor natuurliefhebbers. Trek na het ontbijt met warme kaiserbroodjes de wandelschoenen aan en ga op verkenning in de dichtbegroeide bossen. Vanuit het 4 sterrenhotel van TUI loop je zo naar de 3 vulkaanmeren van de Dauner Maare. In 2 van de meren kun je opfrissen door een duik te nemen, maar ook surfen en zeilen behoren tot de mogelijkheden. Ben je een fietsliefhebber? Vergeet dan niet om je fiets mee te nemen en de glooiende groene heuvels op die manier te ontdekken.

Vermaak in het centrum van Daun

Wil je meer weten over het vulkanische landschap van de Eifel? Dan is een bezoek aan het Eifel-Vulkaanmuseum in het centrum van Daun een aanrader. Het museum staat aan de Leopoldstraat waar ook vele koffiehuizen en cafés te vinden zijn. Hier is het tijdens de vakantie Daun goed toeven met een kop verse cappuccino en een stuk käsekuchen. Vervolgens kun je het slothotel Kurfürstliches Amtshaus bezoeken dat gebouwd is op een uitgedoofde vulkaan. Hier smul je ’s afvonds van culinaire verrassingen in het restaurant met Michelinster. Ben je nog niet moe? Dan kun je tijdens de vakantie Daun een café opzoeken en onder genot van een Moezelwijntje genieten van livemuziek.

Bekijk alle vakanties Daun (1)