NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Saarland

Een goed paar wandelschoenen is een echte must tijdens een vakantie Saarland. Deze deelstaat in het zuidwesten van Duitsland staat namelijk bekend om de schitterende ongerepte natuur. Ideaal voor een actieve wandelvakantie. Ontdek de rijke historie van Trier, de oudste stad van Duitsland, of maak een wandeltocht langs de Saarschleife. Hoge bomen, verkwikkende boslucht en kabbelende beekjes... Wat wil een mens nog meer?

Actieve wandelvakantie in Saarland

Laat je verleiden tot een wandelavontuur tijdens een vakantie Saarland. Deze deelstaat in het zuidwesten van Duitsland staat bekend om de prachtige ongerepte natuur. Ideaal voor een actieve wandelvakantie dicht bij huis. Niet vies van een sportieve uitdaging? Loop dan de route Saar-Hunsrück-Steig. Deze uitdagende wandelroute loopt dwars door het middelgebergte Hunsrück en biedt indrukwekkende vergezichten. Bosrijke heuvelruggen, idyllische beekjes, en als hoogtepunt de Saarschleife, de bocht die de rivier de Saar maakt bij Mettlach. Prachtig! En na een inspannende dag kun je in het 4 sterren hotel van TUI in Weiskirchen lekker bijkomen in de sauna of in het stoombad. Het hotel is namelijk verbonden aan Vitalis, een zwem en saunaparadijs met maar liefst 2,500 vierkante meter aan wellness faciliteiten. Zalig... En als kers op de taart, of, om in Duitse sferen te blijven, de kers op de 'kuchen', geniet je 's avonds in het restaurant van een heerlijke gastronomische maaltijd.

Het Rome van Duitsland

Wie een vakantie Saarland wil combineren met een leuke stedentrip kan een bezoek brengen aan Trier. Vanaf het hotel van TUI in Weiskirchen is het nog geen 40 minuten rijden naar deze sfeervolle en historische stad. Trier wordt ook wel het 'Rome van Duitsland' genoemd. Het is namelijk niet alleen de oudste stad van Duitsland, maar het was ook een belangrijke handelsstad voor de Romeinen. De Romeinse invloeden zijn nog altijd duidelijk zichtbaar in het straatbeeld, bijvoorbeeld bij de Porta Nigra, een indrukwekkende Romeinse poort uit de 2e eeuw. De poort is een van de populairste bezienswaardigheden van Trier. Niet zo vreemd, want hij is niet alleen erg mooi, maar biedt ook een geweldig uitzicht over de stad.

Bekijk alle vakanties Saarland (6)