Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Heimbach

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie Heimbach. Dit Duitse stadje ligt namelijk in Nationalpark Eifel met zijn groene heuvels, dichte loofbossen en helderblauwe meren. Tijdens een fietsreis Drielandenpunt kun je dwars door het natuurgebieden fietsen en ontspannen bij de Rursee. Of bezoek bij Heimbach de Abdij van Mariawald om van de beroemde erwtsensoep en Klosterlikeur te proeven.

Fietsen door Nationalpark Eifel

Niet ver van het Drielandenpunt in Limburg ligt het Duitse stadje Heimbach. Omdat deze stad in Nationaal Park de Eifel ligt is het de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Glooiende groene heuvels, helderblauwe meren en dichte loofbossen vormen het decor. En dankzij de honderden kilometers aan bewegwijzerde wandel- en fietspaden zul je er tijdens een actieve vakantie niet snel verdwalen. Al hoef je daar tijdens een vakantie Heimbach sowieso niet bang voor te zijn want tijdens de fietsreis is kaartmateriaal mét Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen. Bijkomen kan aan het eind van de dag in het comfortabele hotel in het nabijgelegen stadje Düren.

Ontspannen in Heimbach

Tijdens een vakantie Heimbach kun je niet om de Rursee heen. Dit meer is de ideale plek om tijdens de fietsvakantie uit te rusten en even te ontspannen onder de zon. Ondertussen zorgen de vele kanoers, zeilers en zwemmers ervoor dat er genoeg te zien is. Al kun je natuurlijk zelf ook een frisse duik nemen. Ben je rond lunchtijd in Heimbach? Bezoek dan de Abdij van Mariawald. Ookal hebben de monniken het klooster eind 2018 verlaten, het blijft geopend. In dit klooster kun je proeven van de Mariawald Klosterlikeur, de donkere Trappisten-Abtei Tropfen en hun typische erwtensoep. Zo heb je na een korte stop weer genoeg energie om de Drielanden fietsreis te vervolgen.

Bekijk alle vakanties Heimbach (1)