Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Saarburg

Voor een romantische vakantie dichtbij huis is Saarburg de ideale stad. Saarburg ligt in het zuiden van Duitsland nabij de grens met Luxemburg en Frankrijk. Witgeschilderde vakwerkhuizen met houten balken, terrassen langs de stromende Saar rivier en geplaveide straten vormen het pittoreske stadsbeeld. Maar ook buiten de stad is er tijdens een vakantie Saarburg genoeg te zien. Bijvoorbeeld de glooiende heuvels vol wijngaarden.

Cultuur proeven in romantisch Saarburg

In het zuiden van Duitsland, vlakbij het drielandenpunt met Luxemburg en Frankrijk, is de middeleeuwse stad Saarburg de ideale plek voor een culturele vakantie. Saarburg dankt zijn gezicht aan de witgeschilderde vakwerkhuizen die afgewerkt zijn met houten balken. De Saar rivier die dwars door de stad kronkelt maakt het romantische plaatje compleet. Wist je trouwens dat de Saar in het centrum van de stad van een hoogte van 20 meter naar beneden stort? Deze waterval is absoluut een bezichtiging waard tijdens een vakantie in Saarburg. De dag afsluiten doe je bij een van de terrassen aan het water met een goed glas wijn en een flammkuchen.

Fietsen langs de wijngaarden aan de Saar

Tijdens een vakantie Saarburg kun je ook niet om de romantische omgeving van de stad heen. Glooiende heuvels vol wijngaarden en onontdekte bossen liggen voor je klaar. Ondertussen zorgt de bochtige Saar rivier ervoor dat je niet verdwaalt. Natuurlijk kun je de omgeving bewonderen tijdens het wandelen, maar ook een boottocht over de Saar behoort tot de mogelijkheden. Kies je voor een wandeltocht? Stop onderweg dan bij een van de wijnboerderijen om de proeven van de Riesling wijn. Of zet koers naar de middeleeuwse ruïne Saarburg die op de top van een groene heuvel is gebouwd. Vanuit hier is het uitzicht over deze Duitse stad adembenemend.

Bekijk alle vakanties Saarburg (1)