Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Provins

Tijdens een vakantie Provins worden cultuurliefhebbers behoorlijk verwend. Niet alleen kun je vanuit het hotel van TUI een trip naar Parijs maken op ruim een uur rijden, Provins is zelf ook een plaatje. In de Middeleeuwen vond hier jaarlijks de belangrijkste jaarmarkt van Champagne plaats en het was een beschermde stad met stevige stadsmuren van 1200 meer hoog. De middeleeuwse constructies staan nog steeds overeind.

Vakantie Provins

Middeleeuwen herbeleven

Provins, een stad omringt door 1200 meter hoge middeleeuwse omwallingen, gesierd met poorten en hoge torens. Hiermee werd de stad beschermd tegen water en indringers. Tijdens een vakantie Provins worden cultuurliefhebbers dan ook behoorlijk verwend. Deze stad staat namelijk ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de middeleeuwen werden hier de belangrijke jaarmarkten van Campagne georganiseerd en stond de stad onder bescherming van de hertogen van Champagne. Ga je in juni op vakantie, dan kan je middeleeuwse voorstellingen en de grote markten van Champagne herbeleven. Inwoners van het stadje kruipen dan in de rol van vroegere ambachtslieden en tonen hoe het er hier honderden jaren geleden aan toe ging.

Macarons proeven in Parijs

Bespreek 's avonds op het terras van het comfortabele hotel van TUI onder het genot van een glas wijn wat je de volgende dag gaat doen. Zo kun je tijdens een vakantie Provins bijvoorbeeld de 'stad van de liefde' Parijs bezoeken. Na iets meer dan ruim een uur rijden sta je al in hartje Parijs. Beklim de Eiffeltoren, bewonder kunst in het Louvre en ga shoppen op de Champs-Élysées. Loop voordat je de auto instapt nog even binnen bij een bakkerij om macarons te kopen voor op de terugweg.

Geniet hier van Franse delicatessen, ronde terrastafels, de Eiffeltoren, vele vlooienmarkten en brede boulevards.