Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Bénodet

Geniet van een ontspannen strandvakantie aan de ‘Bretonse Cote d’Azur’ tijdens een vakantie Bénodet. Deze pittoreske Franse badplaats ligt aan de monding van de rivier de Odet en de kust van de Atlantische Oceaan. Ga op jacht naar leuke souvenirtjes in de boetieks bij de boulevard en neem een kijkje bij de ambachtelijke fabriek waar ze typisch Bretonse lekkernijen maken zoals de welbekende Bretonse crêpes, heerlijk!

Strandvakantie aan de ‘Bretonse Cote d’Azur’

Tijdens een vakantie Bénodet kun je eigenlijk niet om het strand heen. Letterlijk, want deze badplaats bevindt zich pal aan de kust van de Atlantische Oceaan. De naam Bénodet betekent vrij vertaald ‘monding van de Odet’, naar de rivier de Odet die je hier in al haar glorie kunt bewonderen, maar de stad staat ook wel bekend als de ‘Bretonse Cote d’Azur’ door de vele heerlijke stranden en mooie haven. Het luxe appartement van TUI bevindt zich op 150 meter van het strand en dichtbij het centrum van Bénodet, ideaal! Eerst lekker zonnen op het strand en daarna op zoek naar leuke souvenirtjes in de talloze leuke boetieks en winkeltjes bij de boulevard.

Bretonse crêpes proeven

Een leuk uitstapje tijdens je vakantie Bénodet is een bezoek aan de Biscuiterie François Garrec, een ambachtelijke fabriek waar ze onder andere de typisch Bretonse pannenkoeken en taarten maken. Leer meer over het productieproces van deze regionale heerlijkheden en trakteer jezelf op een heerlijke crêpe met suiker of Nutella. Een andere leuke culturele bezienswaardigheid is de Kapel van Perguet, de oude parochiekerk van Bénodet tot aan 1878. De ramen van de kapel zijn ontworpen door de Koreaanse kunstenaar Kim In Joong en geven het gebouw een modern tintje.

Bekijk alle vakanties Bénodet (2)