Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Bretagne

Vakantie Bretagne

 1. Vakantie
 2. Frankrijk
 3. Bretagne

Legendes komen tot leven tijdens een vakantie Bretagne. Wat dacht je van het bewonderen van de menhirs uit de strips van Asterix & Obelix? Of zonnen aan de Côte de Granit Rose met zijn rozekleurige rotsformaties en diepblauwe baaien? Vanuit de campings bij Carnac en Perros-Guirec is het mogelijk. En dan is er ook nog het ommuurde St. Malo waar het getij zo sterk is dat je bij eb over de Atlantische Oceaan kunt lopen. Uniek.

Vakantie Bretagne
 • Keltische cultuur
 • Krijtrotsen langs de kust
 • Sprookjesachtige bossen
 • Uitgestrekte zandstranden
Bekijk alle vakanties Bretagne (23)
 • Aanbiedingen
 • Voordelig

Aanbieding Bretagne

Vanwege de lange Bretonse kustlijn met parelwitte zandstranden en de historische vissersdorpjes landinwaarts behoort Bretagne tot een van de mooiste streken in Frankrijk. Ontdek de Keltische invloeden, culturele bezienswaardigheden zoals Dolmens en de Menhirs in Carnac, de veelzijdige natuur en stap binnen in de indrukwekkende wereld van Park d’Armorique. Bretagne ligt in het noordwesten Frankrijk en is prima bereikbaar met uw eigen vervoer. Om te zorgen dat u niet lang hoeft te zoeken naar een comfortabel hotel of appartement zonder veel te betalen, heeft TUI de leukste aanbiedingen naar Bretagne voor u op een rijtje gezet. Wilt u nu alvast boeken voor volgend jaar, dan profiteert u ook nog eens van een aantrekkelijke vroegboekkorting. 

 

Helemaal wanneer u een van de kortingen op de accommodaties in Bretagne gebruikt. TUI zet alle aanbiedingen voor u op een rij, zodat u zeker weet dat u nooit teveel betaalt voor uw vakantie. Wie weet zit er wel een mooie vroegboekkorting voor u bij. Zo gaat u met een lekker gevoel op reis.

Goedkope vakantie Bretagne

De geschenken van Moeder Natuur zijn gratis en op het Noord-Franse schiereiland Bretagne is zij gul geweest. De kustlijn van Bretagne ligt deels aan het Kanaal en deels aan de Atlantische Oceaan en laat zich typeren door woeste rotsen, kliffen, zanderige baaitjes en lange zandstranden. In de badplaats Perros-Guirec kun je een ander typisch Bretons natuureffect bewonderen tijdens een strandvakantie: de zeldzame roze granietrotsen. Bereid uw lunch alvast voor op de camping van TUI en houd een familiepicknick aan de kust. Ook het binnenland van Bretagne is een plaatje die ingekleurd is met bossen, heuvels, heide en weilanden met hier en daar wat grote stenen: de eeuwenoude Menhirs, bijvoorbeeld bij Carnac. Zin in nog meer cultuur? Onderneem dan vanuit Fouesnant een stedentrip naar Quimper en sta binnen 25 minuten in de 'meest Bretonse stad' van Bretagne. Deze stad heeft maar liefst twee oude kathedralen en een museum over oude volkskunst. Leuk om mee te maken tijdens een goedkope vakantie Bretagne is het Festival de Cornouaille, ofwel Fest-Noz rond de vierde van juli.

Bekijk alle voordelige vakanties Bretagne (21)

Een legendarische vakantie in Bretagne

Een van de meest mysterieuze streken in Frankrijk is het oostelijk gelegen Bretagne. En dat komt niet alleen door de gigantische ´menhirs´ die er te vinden zijn. Bretagne wordt versierd door onontdekte bossen, kleurrijke kustlijnen en historische kastelen. Dat vele mythes en legendes, zoals die van Koning Arthur en zijn zwaard Excalibur, in Bretagne zijn ontstaan is dan ook niet gek. Bij TUI kun je deze verhalen zelf ontdekken als je kiest voor een vakantie Bretagne. Door de hele streek bieden we kleinschalige appartementen, luxe hotels en kindvriendelijke campings aan. Zo kun je zelf kiezen hoe je de autovakantie door wilt brengen.

Op ontdekking in de menhirvelden

Lees de strips van Asterix & Obelix nog maar eens goed door, want tijdens een vakantie Bretagne komt dit verhaal tot leven. Bij het dorp Carnac liggen duizenden megalieten die in de strip ook wel ‘menhirs’ worden genoemd. Niemand weet hoe de stenen terecht zijn gekomen in de velden in Kermario, maar optillen zoals Obelix doet is onmogelijk. Al mag je het natuurlijk altijd even proberen. Geen zin in zware arbeid op een zonnige dag? Zet vanaf de 5 sterrencamping dan koers naar de Golf van Quiberon met zijn vele diepblauwe baaien. Omdat Carnac de meeste zonuren van Bretagne telt kun je hier prima terecht voor een dagje strand.

Zonnen aan de kleurrijke Côte de Granit Rose

Een zonvakantie in Bretagne kun je gerust schilderachtig noemen. Vooral bij het dorpje Perros-Guirec kijk je je ogen uit tijdens de vakantie Bretagne. Het dorp ligt namelijk aan de Côte de Granit Rose met zijn rozekleurige rotsformaties en helderblauwe baaitjes. Langs de kust loopt het ‘Sentier des Douaniers’ wandelpad zodat je ook de meest afgelegen baaien kunt bereiken. Met een beetje mazzel heb je zo’n baai helemaal voor jezelf. Zijn de kinderen mee tijdens de kampeervakantie? Dan is de kans groot dat zij op de 5 sterrencamping willen blijven. Het zwemparadijs met de spetterende waterglijbanen zorgt de hele vakantie voor vermaak.

Eb & Vloed beleven bij St. Malo

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens de vakantie Bretagne het beste kiezen voor een luxe hotel of appartement in St. Malo. Dit ommuurde stadje is wereldwijd bekend om Fort National op Île-du-Grande-Bé. En dat heeft alles te maken met de weg naar dit eiland. Die staat met vloed namelijk onder water. Bij eb kun je letterlijk over de Atlantische Oceaan lopen en het middeleeuwse fort bezoeken. Zorg je wel dat je voor vloed weer terug bent? Dan kun je in het centrum van St. Malo de kleurrijke raamschilderingen van de Cathédrale St. Vincent bewonderen of een gezellig restaurant opzoeken. De Bouillabaisse is hier niet te versmaden door de verse vis die iedere dag de haven van St. Malo binnen wordt gebracht. Bon appetit!

Bekijk alle vakanties Bretagne (23)