Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bouches-du-Rhône

Vakantie Bouches-du-Rhône

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Bouches-du-Rhône

De prachtige natuur van de Camargue, de imposante bergketen Alpilles, pittoreske stadjes als St. Remy de Provence en Arles en heerlijk relaxen aan de Middellandse Zee. Een vakantie naar de streek Bouches-du-Rhône in Zuid-Frankrijk staat garant voor een zeer afwisselende reis. Kies je voor een actieve wandelvakantie of geniet je met het hele gezin van een kampeervakantie? Bonne voyage!

Vakantie Bouches-du-Rhône
Bekijk alle vakanties Bouches-du-Rhône (2)

Appartement Bouches-du-Rhône

Bouches-du-Rhône is een bijzonder veelzijdige streek in de Franse Provence, met het Alpilles massief in het noordoosten, de stranden langs de Middellandse Zee in het zuiden en mooie steden de hoofdstad Marseille binnen handbereik. Ook de rivieren Rhône en Durance zijn in deze streek te vinden die letterlijk ‘monden van de Rhône’ betekent. Tijdens een vakantie in een appartement in Bouches-du-Rhône is St. Remy de Provence uw uitvalsbasis. Rond dit dorp ligt het natuurpark Alpilles waar je lopend of fietsend begroeide rotsen en groene valleien passeert. St. Remy is zelf ook een verkenning waard. Zo liggen vlakbij deze stad de opgravingen van de deels Keltische, deels Romeinse stad Glanum uit de 6e eeuw voor Christus. Hier kun je onder andere een mooie triomfboog en het mausoleum van de Julii bewonderen. Wist u trouwens dat Vincent van Gogh in dit dorp zijn werk ‘Sterrenacht’ heeft geschilderd? Via de schilderijenroute kunt u kennismaken met 21 andere schilderijen van Van Gogh en deze direct vergelijken met de werkelijkheid. Zin in een dagje strand? Fos-sur-Mer ligt op een uur rijden tijdens een autovakantie van TUI.

Bouches-du-Rhône: vakantie in een schilderij

Of je nu liefhebber bent van historie, natuur of juist van actie houdt, Bouches-du-Rhône in het zuiden van Frankrijk heeft alles te bieden voor een heerlijke vakantie. Het eeuwenoude departement is rijk aan allerlei historische stadjes. Ga bijvoorbeeld op vakantie naar St. Rémy de Provence en dompel je onder in de historie van de Provence: het stadje werd in de prehistorie al bewoond! Wist je trouwens dat Vincent van Gogh hier ook graag kwam? Diverse schilderijen van de grootmeester werden gemaakt in het hart van de Provence! Dat is ook niet zo gek, want de streek staat natuurlijk ook bekend om de prachtige landschappen met paarse lavendelvelden en de heerlijk geurende kruiden. Het is een waar schilderij! Vanaf de campings van TUI in Bouches-du-Rhône heb je een mooi uitzicht op de velden vol geurige en kleurige planten. En natuurlijk smul je ’s avonds van een smakelijke entrecote met Provençaalse kruiden.

Ontdek de mooiste natuur in de Franse zon

Wat een vakantie naar Bouches-du-Rhône vooral zo aantrekkelijk maakt, is de prachtige natuur. Tijdens een actieve wandelvakantie maak je de mooiste tochten door de bergketens Alpilles en Calanques. Ook een bezoek aan natuurgebied Camargue met moerassen en grasvlaktes mag niet ontbreken. Heb jij de flamingo’s en wilde paarden al gespot? Het ultieme relaxen doe je op een van de vele zandstranden aan de Middellandse Zee. Ben je op een kampeervakantie met de kinderen? Koel dan lekker af in het zwembad op je camping of strijk neer aan de oevers van rivieren zoals de Var of de Gar. Zwemmen, kanoën of gewoon lekker zonnebaden: doe wat je wilt in de Franse soleil. Je bent ten slotte op vakantie!

Ook een bezoek aan Marseille, de hoofdstad van departement Bouches-du-Rhône behoort tot de mogelijkheden. Van oude havenpakhuizen, zonnige stadsstranden tot de 150 meter hoge Notre-Dame e la Grade, Marseille zal je verrassen!

Bekijk alle vakanties Bouches-du-Rhône (2)