Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Charente Maritime

Boek vandaag nog een vakantie naar Charente Maritime aan de Atlantische kust van Frankrijk. Beleef de ultieme strandvakantie op het langgerekte, brede zandstrand van het prachtige Île d'Oléron. Geniet van heerlijke oesters en leer alles over deze weekdieren bij de oesterbanken in Charente Marennes. Sla een balletje op de golfbaan in St. Pierre d’Oléron of maak een boottrip rond het hier in zee gelegen Fort Boyard.

Vakantie Charente Maritime
  • Zonnige stranden aan de Atlantische kust
  • Oesters van de hoogste kwaliteit
  • Golfen aan Zee
  • Met de boot naar Fort Boyard
Bekijk alle vakanties Charente Maritime (2)

Populaire bestemmingen

Zonnig en veelzijdig Charente Maritime

Goudgele zandstranden strekken zich over honderden kilometers uit langs het departement Charente Maritime in het zuidwesten van Frankrijk. Dankzij de vele zonuren is dit departement aan de Atlantische Oceaan een favoriet oord voor een strandvakantie in Frankrijk. Maar het veelzijdige Charente Maritime heeft naast stranden nog meer te bieden! Zo vind je aan de zuidkant bij de monding van de rivier La Gironde prachtig kalkstenen kliffen met typische 'carrelets'. Deze opvallende vissershutjes zijn op smalle palen tegen de kliffen gebouwd en lijken te balanceren boven de golven. Gooi hier zelf ook een hengeltje uit en wie weet vang je wel een vis of twee!

Autorondrit door Charente Maritime

Hoe leer je Charente Maritime nu beter kennen dan tijdens een autorondrit? Stop tijdens je reis door het departement in ieder geval bij Marennes om te zien hoe oesters gekweekt worden. Deze delicatesse is de lokale trots en niet te missen tijdens je vakantie in Charente Maritime. Verder noordwaarts ligt de grotere stad La Rochelle aan de Atlantische kust. Dit is een heerlijke bestemming voor wie tijdens zijn vakantie wil winkelen of cultuur wil snuiven. Strijk aan het einde van een dag in de hoofdstad van Charente Maritime neer op een terrasje aan La Vieux Port - met zicht op de twee middeleeuwse torens - om te smullen van een gegrild visje.

Fietsen op Ile d'Oléron

De eilanden Ile de Ré, Ile d'Aix en Ile d'Oléron voor de kust van Charente Maritime nodigen dankzij het vlakke landschap uit tot het maken van een fietstocht tijdens je vakantie in Charente Maritime. Verblijf je bijvoorbeeld op Ile d'Oléron, stap dan op je trouwe tweewieler en zet koers door het groene woud van Foret de Saumonards naar het noorden voor een blik op de vuurtoren La Phare de Chassiron. Vanaf je fiets zie je in de zeestraat het beroemde Fort Boyard liggen dat ver boven de golven uitsteekt. Dankzij de korte afstanden op het eiland ben je na je fietstocht binnen een uur weer terug in Saint Georges d'Oléron voor een glas Pineau des Charentes zomerport.

Bekijk alle vakanties Charente Maritime (2)