Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
St. Georges D'Oléron

Vakantie St. Georges D'Oléron

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Charente Maritime
  4. Poitou-Charentes
  5. St. Georges D'Oléron

Een vakantie St. Georges D'Oléron biedt avontuur op een eiland in het Franse Poitou - Charentes. Het water uit de Golf van Biskaje verdampt op je huid aan de langgerekte zandstranden van Île d'Oléron.‘s Middags kun je de indrukwekkende gevangenis midden op zee bewonderen die zelfs de Nederlandse televisie haalde. Na een dag vol belevenissen wacht er een kwaliteitsvis uit de haven van Cotiniere.

Vakantie St. Georges D'Oléron

Fantastisch fietseiland

Dankzij de tientallen fietsroutes kun je tijdens een vakantie St. Georges D'Oléron het Franse eiland Île d'Oléron, halverwege de West-Franse kust gelegen, in zijn totaliteit verkennen. Voel het water van de Golf van Biskaje op uw huid spetteren en laat u verfrissen onder de Franse zon. Wanneer u een tijdje fietst, is het water zo weer verdampt. 

Naast de normale fietsroutes zijn er ook racefietsroutes aanwezig op het eiland. Heeft u nog een plekje vrij op uw fietsenrek? Bind dan ook de wielrenfiets achterop de auto en voel de wind door uw haren jagen tijdens het fietsen op hoge snelheid over het vlakke landschap. Onderweg komt u door de pittoreske plaats St. Pierre waar oesters worden gekweekt. Vervolgens kunt u in de haven van Cotiniere een bod doen op de langoustines en garnalen die in het scheepsruim op ijs liggen te wachten. Eenmaal terug in uw vakantiewoning van TUI kunt u de tafel dekken voor twee en genieten van deze lokale ‘poisson’. 

Een ‘celebrity’ op zee 

Kent u de spannende televisieserie ‘De sleutels van Fort Boyard’ nog? De plek waar dit programma werd opgenomen, ligt binnen bereik tijdens een vakantie St. Georges D'Oléron. Het ligt namelijk tussen de eilanden Aix en Oléron in en u kunt het per boot bereiken. Het fort werd vroeger gebouwd als bescherming tegen de Engelsen die de Franse eilanden wilden veroveren. Maar liefst 300 gevangenen konden worden opgesloten in het fort en het had tot 1913 een militaire functie. Na een boottocht langs de imponerende muren met kleine rampjes, kunt u zich terugtrekken op het langgerekte zandstrand van Île d'Oléron. Of maak met de kids een plons in het zwembad op de camping voordat u de barbecue aansteekt.