Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Homps

Zoek je een actieve vakantie in Zuid-Frankrijk? Dan is een vakantie in Homps zeker een goed idee. Dit piepkleine dorp ligt in de regio Languedoc-Roussillon. De zon schijnt op de uitgestrekte wijngaarden, waar de langeafstandswandelroute GR77 doorheen slingert. Even verderop ligt het Canal du Midi, waar je deze vakantie boottochtjes maakt en geniet van het echte vakantiegevoel. Zin in een uitje met de auto? Rijd dan eens naar Carcassonne.

Actieve vakantie in Homps

Een vakantie in Homps is geknipt voor actievelingen. Vooral als je van watersport houdt, kun je in dit piepkleine dorp je hart ophalen. Homps ligt in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Dwars door het dorp stroomt het Canal du Midi, een 250 kilometer lang kanaal, waar je de mooiste boottochten maakt. Ook het Meer van Jouarres biedt tal van watersporten, zoals zeilen en waterfietsen. Daarnaast is de omgeving met zijn dennenbomen en wijngaarden een wandelparadijs. De langeafstandsroute GR77 loopt bijvoorbeeld langs Homps. En na zo'n actieve dag in de natuur wacht je op het rustig gelegen vakantiepark van TUI altijd weer een gastvrije ontvangst.

Naar Carcassonne en Narbonne

Homps ligt precies tussen de steden Narbonne en Carcassonne in. Dat betekent dat je tijdens je vakantie in Homps ook zó een uitstapje maakt naar deze beide steden. Je bent dan ongeveer een half uur onderweg met de auto. In Carcassonne ga je uiteraard de middeleeuwse vesting bewonderen. Bij het kasteel, de basiliek van Saint-Nazaire en de talloze torentjes kijk je beslist je ogen uit. Kies je voor een dagje uit in Narbonne? Wandel dan zeker langs het bisschoppelijk paleis, waar je nog een restant van de oude Romeinse weg vindt. Ook het Romeins keldercomplex is een aanrader voor wie van geschiedenis houdt.

Bekijk alle vakanties Homps (1)