Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Daumazan-sur-Arize

Toe aan quality time met het gezin? Boek dan een vakantie naar Daumazan-sur-Arize. Dit dorp vind je in het departement Ariège, in het zuiden van Frankrijk. Op 5 minuten buiten het dorpshart ligt het vakantiepark, midden in de bossen. De zwembaden én de Nederlandse animatie maken dit park tot een feest voor de kids. Ook in de omgeving is genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld een trip naar trendy Toulouse of rijd naar de Franse Pyreneeën.

Vakantie Daumazan-sur-Arize
Bekijk alle vakanties Daumazan-sur-Arize (1)

Familievakantie in Daumazan-sur-Arize

Een vakantie in Daumazan-sur-Arize betekent genieten voor het hele gezin. Dit dorp ligt in het departement Ariège in het zuiden van Frankrijk. Op een steenworp afstand liggen de Franse Pyreneeën. Glooiende heuvels met bossen en velden omringen Daumazan-sur-Arize, waar je met TUI kunt verblijven op een luxe vakantiepark. Fijn: alle animatie is in het Nederlands en dus voor de kids prima te verstaan.

Daumazan-sur-Arize als uitvalsbasis

Vervelen is echt niet nodig tijdens een vakantie in Daumazan-sur-Arize. Met 2 zwembaden, volop sport en entertainment draagt het vakantiepark daar wel aan bij. Maar het dorp heeft zelf ook genoeg te bieden. Wandel bijvoorbeeld langs de vakwerkhuizen en bewonder de Romaanse kerk. Ook de stad Toulouse is een aanrader voor een uitje. De straten in zijn historische centrum bruisen dankzij vele restaurants, winkels en terrasjes.

Dagtrip naar de Pyreneeën

Ten zuiden van Daumazan-sur-Arize liggen de Franse Pyreneeën. Je rijdt er vanaf het vakantiepark in een uurtje heen. Wandelaars treffen in de Pyreneeën de mooiste wandelroutes. Door het gebied vlakbij Daumazan-sur-Arize loopt onder meer de langeafstandsroute GR10. Ook als je liever cultuur gaat snuiven, valt in de Pyreneeën genoeg te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse Foix en klim naar het kasteel op de heuvel om alles te leren over zijn roerige geschiedenis.

Bekijk alle vakanties Daumazan-sur-Arize (1)