Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Le Grand Domaine

Actievelingen zullen zich geen moment vervelen tijdens een vakantie Le Grand Domaine. De Franse regio is namelijk geliefd bij wielrenners die de Col de Madeleine willen fietsen. En omdat je ook zo bij de Zwitserse stad Genève bent kun je ook nog windsurfen en zeilen. Al is relaxen ook wel lekker. Met een heerlijk stuk kaas en vers gebakken brood die lokale boeren langs de weg van de Col de Madeleine verkopen. Smullen maar.

Vakantie Le Grand Domaine

De Col de Madeleine op fietsen

Fietsfanaten opgelet! Le Grand Domaine zegt jullie misschien niet meteen iets, maar als wij zeggen Col de Madeleine gaat er vast een belletje rinkelen? De beroemde col uit de Tour de France ligt in deze regio die dan ook geliefd is bij wielrenners. Bij TUI kun je tijdens de vakantie Le Grand Domaine in het dorpje St. Francois Longchamp verblijven en de 1.993 meter hoge berg op fietsen. Onderweg zijn er genoeg leuke stopplekken te vinden, want lokale boeren staan hier aan de kant van de weg hun kazen, honing en brood aan te prijzen. Dat wordt smullen! Neem gerust een extra portie, want dat heb je wel verdiend na en tijdens het klimmen.

Relaxen aan het Meer van Genève

Omdat Le Grand Domaine nabij de grens met Zwitserland ligt kun je spreken van een grensoverschrijdende vakantie. Helemaal als je koers zet naar de mondaine stad Genève. De Zwitserse stad ligt aan het gelijknamige meer waar je op Plage des Eaux-Vives heerlijk kunt relaxen onder de zon. Al is windsurfen of zeilen over het diepblauw gekleurde meer net zo leuk. Zoek tijdens de vakantie Le Grand Domaine zeker ook de boulevard van Genève op met zijn geurige cipressen, palmbomen en belle epoque panden. Hier is het in een van de restaurants goed toeven met een kaasfondue.