Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Le Grau du Roi

In het zuiden van Frankrijk ligt de sfeervolle badplaats Le Grau du Roi. Hier vind je niet alleen gouden stranden aan de Middellandse Zee, maar ook statige paleizen en de moderne Port Camargue haven. Tijdens een vakantie Le Grau du Roi beleef je een veelzijdige zonvakantie. Flaneer langs de haven en geniet op een terras van een Languedoc wijntje. Of ga zonnen op Plage l'Espiquette. Cultuur snuiven doe je ook in Montpellier.

Vakantie Le Grau du Roi

Een sfeervolle zonvakantie in Le Grau du Roi

In de Franse badplaats Le Grau du Roi vier je vakantie in een sfeervol decor. Le Grau du Roi ligt aan de Middellandse Zee in de zuidelijke streek Languedoc-Roussillon. Gouden zandstranden, de witte vuurtoren van L'Espiguette en statige paleizen vormen het decor tijdens een vakantie Le Grau du Roi. Kies bij TUI voor een kampeervakantie op een luxe camping en je staat zo op het 10 kilometer lange Plage l’Espiquette. Voor wat meer luxe kun je tijdens de zonvakantie overnachten in een hotel aan de moderne Port Camargue haven. Maak vanuit hier een zeiltocht langs de Franse kust. Al kun je rondom de haven van Le Grau du Roi ook heerlijk flaneren langs pastelkleurige panden en genieten van een goed glas wijn op een terrasje.

De bezienswaardigheden van Montpellier

Wist je dat Le Grau du Roi op een half uur rijden ligt van Montpellier? Cultuurliefhebbers komen ogen tekort in deze stad die als bijnaam 'Le Petit Paris' heeft. Dat komt door de Arc de Triomph die hier te vinden is. Al is de Arc de Triomph van Montpellier wel iets kleiner dan zijn grote broer in Parijs. Ook het indrukwekkende Aquaduct Saint Clement is een bezoek waard. Om over de gotische Cathédrale Saint-Pierre nog maar te zwijgen. Bijkomen van het sightseeing in Montpellier doe je in de oude binnenstad op het Place de la Comédie. Terwijl straatartiesten voor vermaak zorgen brengt de ober van het terras je een Coteaux de Languedoc wijntje. Al kun je tijdens de vakantie Le Grau du Roi ook ontspannen in het zwembad die op zowel de camping als in het hotel aanwezig is.