Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Afitos

Benieuwd naar het andere Griekenland? Boek dan een vakantie naar Afitos. Deze historische badplaats vind je op het schiereiland Kassandra, in het noorden van Griekenland. Het ligt bovenop een klif en trakteert je daarom op een weids uitzicht over witte zandstranden, de azuurblauwe Golf van Toroneo en honderden naald- en olijfbomen. Zin in een strandsiësta? Je kunt terecht op een van de 3 zandstranden: Varkes, Moudounou en Liosi.

Vakantie Afitos
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Afitos (2)

Het andere Griekenland in Afitos

Kom op vakantie naar Afitos en ontdek een heel ander Griekenland. Deze pittoreske badplaats ligt op het schiereiland Kassandra in Chalkidiki in het noorden van Griekenland. Omdat het bovenop een klif ligt, heb je hier tijdens een zonvakantie een prachtig uitzicht over kilometerslange zandstranden en uitgestrekte naaldbossen. Hoewel je er nauwelijks witgekalkte huizen ziet, is Afitos toch typisch Grieks. Je doet er echt een stap terug in de tijd als je over geplaveide straten langs stenen huisjes loopt en een ouzo drinkt op een van de gezellige terrasjes. En daarna slenter je op de slippers weer terug naar het hotel van TUI, want dat ligt gewoon om de hoek.

Perfecte siësta's op het strand in Afitos

Een vakantie in Afitos is natuurlijk niet compleet zonder een dutje op het strand. De witte zandstranden van Varkes, Moudounou en Liosi zijn zeer geliefd onder zonaanbidders. Sommige delen van het strand zijn zo natuurlijk mogelijk gehouden, zodat je in alle rust op je badhanddoek kunt genieten van de Griekse zonnestralen. Op andere stukken strand huur je een ligbedje met parasol voor wat meer comfort. Afitos is trouwens een ideale bestemming voor families. De Golf van Toroneos is hier namelijk lekker ondiep. Zo kan het kroost zorgeloos spetteren in de branding en heb je zelf eindelijk eens tijd voor dat spannende e-book. Dit is voor iedereen dus vakantie met een hoofdletter V.

Bekijk alle vakanties Afitos (2)