Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Chalkidiki

Vakantie Chalkidiki

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Chalkidiki

Kom helemaal tot rust tijdens je vakantie in het Griekse Chalkidiki. Geniet hier van het prachtige uitzicht over de helder blauwe Egeïsche Zee en het hagelwitte strand met palmbomen. Zoek de gezelligheid op in het dorpje Hanioti en bezoek hier de historische kerk Agios Georgios. Overnachten doe je in Pefkochori of Afitos. In deze pittoreske dorpen en sluit de dag af in een gezellig restaurant en smul Souvlaki en andere Griekse specialiteiten.

Vakantie Chalkidiki
  • Huurauto eenvoudig bij te boeken
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Chalkidiki (23)

Zonovergoten Chalkidiki

Heerlijk ontspannen aan het strand tijdens je vakantie op het schiereiland Chalkidiki, in het noordoosten van het Griekse vasteland. Geniet hier van het prachtige uitzicht over de azuurblauwe Egeïsche Zee. Een mooie plek om je ideale zonvakantie te vieren is het dorpje Hanioti. Kom heerlijk tot rust op een strandbed op Hanioti Beach. Of breng hier een bezoek aan de historische kerk de Agios Georgios die je in het centrum vindt. Struin ’s avonds door de straten van dit pittoreske dorpje met veel restaurants, bars, clubs en souvenirwinkels. Schuif na een kleine wandeling aan tafel in een van de gezellige taverna's en smul hier van een Souvlaki, Moussaka of Kleftiko.

Beleef het echte Griekenland

Als cultuurliefhebber zit je perfect in de druk bezochte badplaats Pefkochori. Slenter hier door de smalle straatjes waar je in de tuinen rozenstruiken en citroenbomen vindt. Bewonder verderop de rode kerk 'Agios Georgios', met een groene koepel en de prachtige fontein. Duik na een wandeling in de avonduren het terras op van een van de Griekse taverna's. En terwijl je geniet van de heel betaalbare Griekse specialiteiten gaan de lampen aan en wordt de kerk verlicht. Wat een uitzicht! Voor een echte Griekse beleving bezoek je het naastgelegen vissersdorp Afitos. Dit dorp staat ook wel bekend als het 'balkon van Chalkidiki'. Wanneer je over de promenade loopt, 75 meter boven de zee, heb je een schitterend uitzicht op de Toroneosbaai en het dorp Kassandra. Na een drukke dag kun je hier ’s avonds op één van de terrassen met uitzicht op zee proosten met een Ouzo. "Yamas!"

Bekijk alle vakanties Chalkidiki (23)