COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Barbati

Vakantie Barbati

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Corfu
  4. Barbati

Een strandvakantie beleven op de hoogste berg van Corfu? Ga dan met TUI op vakantie naar Barbati. Dit plaatsje ligt op het groenste eiland van Griekenland op de helling van de berg Pantokrator en kenmerkt zich door talloze dennenbomen en olijfbomen. Je vindt ze zelfs op het kiezelstrand van Barbati waar ze voor de schaduw zorgen. Na een duik in het kraakheldere Ionische Zee strijk je neer op een terrasje voor een Griekse café frappé.

Vakantie Barbati
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Barbati (2)

Appartement Barbati

De hoogste berg van het Griekse eiland Corfu in je achtertuin. Dat is wat je hebt in een appartement in Barbati. De 917 meter hoge Pantokrator is te beklimmen via paden vol orchideeën, gladiolen en goudsbloemen. In de voortuin van het appartement kijk je uit over het fonkelblauwe water van de Ionische Zee. Via een pad vol geurige dennen- en olijfbomen wandel je zo naar het kiezelstrand. Perfect om na het beklimmen van de Pantokrator de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken. Al kun je dat ook doen in de tuin van de eigen villa met privé zwembad. Met een schaal vol pita en tzatziki wordt het een heerlijke avond.

Bekijk alle appartementen Barbati (1)

Actieve strandvakantie in Barbati

De grootste troef van Barbati op Corfu is het kiezelstrand aan de Ionische Zee. Gelegen aan de voet van de berg Pantokrator en maar liefst 30 meter breed. Genoeg plek dus om je handdoek uit te spreiden! Neem hier plaats onder de dennen- en olijfbomen voor het échte Griekenland-gevoel. En wist je dat het zeewater bij Barbati in de zomer zelfs nog lekker verfrissend is? Ook is de Ionische Zee hier kraakhelder, een snorkelset mag dus niet ontbreken als je op vakantie naar Barbati gaat. Ben je een actieve vakantieganger, dan kun je tijdens een vakantie in Barbati je hart ophalen: paragliden of duiken: wat wordt jouw favoriet?

Wandelen op grote hoogte

Ook voor een wandelvakantie is Barbati een mooie bestemming. Je vindt hier namelijk de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu. Het is de flinke wandeling meer dan waard, want je loopt door authentieke dorpjes die tegen de helling zijn aangebouwd. De paden worden omringd door orchideeën, gladiolen en goudsbloemen: vooral tijdens een voorjaarsvakantie is dat een prachtig gezicht. Houd de camera gereed, want je hebt grote kans een buizerd te spotten. Eenmaal aan de top op 917 meter hoogte, worden je inspanningen zeker beloond. Wat een uitzicht heb je hier over de Ionische Zee met de vele baaien en kleine eilandjes. Goed kijken, want je kunt zelfs Albanië zien liggen. Ben je niet zo’n wandelaar? Niet getreurd, ook met een bus of huurauto is de Pantrokrator prima te bereiken. Eenmaal weer afgedaald heb je een plek op een terrasje zeker wel verdiend. Wat een verfrissing, die Griekse café frappé!

Bekijk alle vakanties Barbati (2)