Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Cavtat

Graag op vakantie naar Cavtat? Met zijn historische binnenstad behoort deze meest zuidelijkst gelegen stad in Kroatië tot een van de oudste steden aan de Dalmatische Kust. Voor een flink portie cultuur is het niet nodig om naar het nabijgelegen Dubrovnik af te reizen, want Cavtat staat bol van de historische bezienswaardigheden. Langs de kade met zijn visrestaurantjes pronkt de robuuste St. Niklaaskerk.

Vakantie Cavtat

De oudste stad aan de Dalmatische Kust

Tijdens een vakantie naar Cavtat zul je ontdekken waarom deze meest zuidelijkst gelegen stad in Kroatië zo intrek is bij menig cultuurliefhebber. De historische binnenstad van Cavtat, dat op steenworp afstand ligt van het bekende Dubrovnik, staat bol van de culturele bezienswaardigheden. Naast de met bloemen versierde steegjes in de bovenstad, zoals de Prijeko straat, wordt het gedeelte aan de wandelpromenade juist gesierd met bouwwerken als het franciscanenklooster en de Sint-Niklaaskerk. Deze robuuste kerk is gebouwd in barokke stijl en met zijn hoge klokkentoren vanaf een groot deel van de stad te zien. Geen wonder dat Cavtat behoort tot een van de oudste steden aan de Dalmatische Kust!

De visrestaurantjes aan de kade

Na zo'n actieve stadswandeling is het echt een aanrader om neer te strijken bij een van de vele visrestaurantjes aan de kade, waaronder het bekendste restaurant van het dorp: Leut. Onder het genot van een portie garnalen kijk je uit op de dobberende zeilbootjes in het azuurblauwe water van de Adriatische Zee en het strand, dat vrijwel direct aan het 5 sterren hotel van TUI grenst. Naast een buitenbad en binnenbad is hier een wellness met stoombad en schoonheidssalon te vinden. Lekker relaxen dus in Zuid-Dalmatië tijdens een vakantie in Cavtat.