Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Elounda

Wie in alle luxe op het Griekse eiland Kreta wil verblijven, kan een vakantie in Elounda boeken. In een 5 sterren hotel, direct aan de Egeïsche Zee bijvoorbeeld. Maak een romantische wandeling over de dam en geniet van het uitzicht op de grillige kust en de oude windmolens op schiereiland Spinalonga. Of maak een dagtrip naar Kritsa, een sprookjesachtig Kretenzisch dorpje met typisch Griekse witte huisjes met blauwe accenten.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Elounda vanaf Amsterdam en Eindhoven.

Vakantie Elounda
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Elounda (1)

Luxe vakantie op Kreta

Een vakantie in Elounda is niet zomaar een vakantie in Griekenland. In dit kleine dorpje aan de kust van het eiland Kreta vieren niet voor niets ook internationale sterren graag hun vakantie. De schilderachtige ligging van Elounda aan de baai van Mirabello was voor de BBC genoeg om in hier de televisieserie 'Who Pays the Ferryman' op te nemen. Vanaf de dam naar het schiereiland heb je een betoverend uitzicht over Elounda en de oude windmolens op eiland Spinalonga. En dat op maar een uur of 3 vliegen! Wie bij TUI een vakantie naar Elounda boekt, voelt zich net een beroemdheid. Je verblijft hier namelijk in een 5 sterren hotel aan zee! Alleen voor volwassenen: als dat geen luxe is. En aan die prachtige kustlijn, vlak voor het resort, ligt ook een klein privé zandstrand. Bestel dus nog een verse fruitcockail bij de strandbar, gratis als je boekt op basis van All Inclusive, en geniet in alle rust van het uitzicht op de grillige rotskust van eiland Kreta en de blauwe Egeïsche Zee.

Betoverende dagtrip naar Kritsa

Tijdens een vakantie in Elounda is het ook zeker de moeite waard de omgeving wat beter te verkennen. Neem bijvoorbeeld de boot en vaar in circa 20 minuten vanuit Elounda naar het kleine eilandje Kalidonia, met een prachtig Venetiaans fort uit de 16e eeuw. Of maak een dagtrip naar het oude dorpje Kritsa, op circa een half uur rijden van Elounda. Je bent er zo, als je bij TUI een huurauto boekt. Vergeet vooral je fototoestel niet, want dit kleine Kretenzische plaatsje met de kenmerkende hagelwitte huisjes met blauwe accenten is sprookjesachtig mooi! Net buiten Kritsa ligt bovendien een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kreta: de byzantijnse Panaghia Kera kerk met prachtig gekleurde middeleeuwse fresco's.

Bekijk alle vakanties Elounda (1)