Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Fira

Witte huisjes met blauwe details, schattige windmolens en een heldere zee: Griekenland blijft mooi op de ansichtkaarten. Tijdens een vakantie Fira lijkt het wel alsof je in zo’n postkaart zit. Aan de rand van de rotsachtige kliffen van vulkaan de Caldera ligt Fira, de hoofdstad van het Griekse eiland Santorini. Met een typisch Grieks centrum en prachtige zonsondergangen is dit de perfecte bestemming voor een Grieks avontuur.

Vakantie Fira
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Fira (2)

Fira, magische hoofdstad van Santorini

Het Griekse eiland Santorini ken je vast en zeker van de foto's met roze bougainville bezaaide terrassen, witte huizen met blauwe deuren en kerken met koepeldaken. Dat is ook waar Fira on bekend staat. Deze hoofdstad aan de westkust van het eiland Santorini is gebouwd aan de rand van steile rotswanden van de vulkaankrater de Caldera. Aan de westzijde van het dorp heb je een prachtig uitzicht over de Egeïsche en Mediterraanse Zee. De uitzichten zijn zo spectaculair dat tijdens een vakantie Fira de camera vast volstaat met weidse uitzichten. Fira staat ook bekend om zijn magische zonsondergangen. Met een glas wijn in de hand op een terras langs de steile kliffen van de Caldera is het optimaal genieten tijdens een vakantie Fira.

Grieks blauw met wit stadje

Binnen een paar minuten vanaf het hotel van TUI sta je in het kloppende hart van Fira. Het centrum van de hoofdstad is een doolhof van kronkelende straatjes langs verborgen kapellen, kleurrijke bloemen, witte huizen met blauwe kozijnen en traditionele tavernes. ‘s Avonds na zonsondergang komt Fira echt tot leven want dan gaat de lokale bevolking de straat op. Bezoek bijvoorbeeld het levendige Plateia Theotokopoulou plein dat een leuke plek is voor een avond uit. Naast een drankje drinken op het terras is dit ook de plek om een filmpje te pakken in de bioscoop, te winkelen en een drankje te doen in de nachtclubs.

Per kabelbaan naar het centrum van Fira

Hoewel Fira geen stranden heeft, biedt het hotel met zwembad van TUI genoeg verkoeling om aan de Griekse warmte te ontsnappen. Deze stad heeft geen stranden vanwege de hogere ligging op het eiland. Bij aankomst in de haven van Fira kun je met een kabelbaan naar het stadscentrum. Vlak bij deze kabelbaan ligt ook een archeologisch museum voor wanneer je tijdens een vakantie Fira nog meer cultuur wilt opsnuiven.

Bekijk alle vakanties Fira (2)