Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Ixia

Vakantie Ixia

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Rhodos
  4. Ixia

Geniet tijdens een zonvakantie in Ixia van de beste golven op Rhodos. Ixia ligt in het noorden van dit Griekse eiland en staat vanwege de wind bekend als surfparadijs. Tijdens een vakantie in Ixia kun je aankloppen bij een van de surfscholen op het strand en zelf een poging wagen. Meer een wandelaar? Zet vanuit het luxe hotel van TUI dan koers naar de Vlindervallei waar watervallen en zeldzame vlinders te zien zijn.

Vakantie Ixia
  • Badplaats op Rhodos
  • Paradijs voor windsurfers
  • Klassieke Oudheid op Filerimos
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Ixia (6)

Een sportieve zonvakantie in Ixia

Reis dit jaar af naar de badplaats Ixia en geniet tijdens een zonvakantie van de mooiste zonsondergang op Rhodos. Ixia is een gezellig stadje in het noorden van Rhodos dat vanwege de gunstige wind erg geliefd is bij surfers. Tijdens een vakantie in Ixia vind je op het kiezelstrand dan ook veel surfscholen die je de kneepjes van het vak willen leren. Wie bij TUI een vakantie in Ixia boekt kan verblijven in een luxe All Inclusive hotel direct aan het strand. Ideaal, want na een dag surfen op de golven van de Middellandse Zee heb je vast trek gekregen tijdens deze zonvakantie op Rhodos. Schuif dan meteen maar aan bij het diner waar bladerdeeghapjes, gyros en Tzatziki op het menu staan.

Wandelen door de Vlindervallei

Tijdens een vakantie in Ixia kun je niet om de Vlindervallei heen. Deze grootste toeristische attractie van Rhodos ligt op zo'n half uur rijden van het hotel van TUI. In de vallei van Petaloudes, het Griekse woord voor vlinders, leeft onder meer de zeldzame Gestippelde Harlekijn die te herkennen is aan oranje vleugels met zwarte stippen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Vlindervallei aangezien het gebied bestaat uit kabbelende beekjes, watervallen en dichte bossen. De houten bruggetjes en kronkelende paden maken het prachtige gebied compleet.

Een dag in middeleeuws Rhodos-stad

Omdat Ixia op zo'n 10 minuten rijden van Rhodos-stad ligt is de badplaats een ideale uitvalbasis voor een culturele vakantie. Het middeleeuwse centrum van Rhodos-stad is ommuurd en kent indrukwekkende bezienswaardigheden. Via de vestinggracht, de poorten en de kronkelende steegjes kun je naar het Paleis van de Grootmeesters wandelen. Dit paleis is door de Johannieters gebouwd en kent prachtige kantelen en indrukwekkende torens. Tijdens een vakantie in Ixia is een bezoek aan dit paleis, dat tegenwoordig een museum is, een aanrader.

Bekijk alle vakanties Ixia (6)