Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Keri

Heb je ook zo'n zin in een relaxte vakantie op het mooiste plekje van Zakynthos? Houd je fototoestel gereed, want het uitzicht vanaf de bekende vuurtoren bij Keri is grandioos! Geniet hier van prachtigste zonsondergangen en mijmer weg met een ijsje van het ijscokarretje. Vanaf de vuurtoren, die op zo’n 300 meter boven de Ionische Zee ligt, loop je door de olijfboomgaarden zo weer terug naar Keri.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Keri vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Vakantie Keri
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Keri (2)

Fotogenieke zonsondergangen in Keri

Weg van de grote drukte, op de zuidpunt van Zakynthos, ligt de kleine badplaats Keri. Het massatoerisme is hier voorbijgegaan en de gezellige wirwar van straatjes en traditionele stenen huisjes laat zien dat het authentieke karakter van de plaats goed bewaard is gebleven. Het grote aantal taverna’s langs het strand, waar regelmatig live Griekse muziek wordt gespeeld, geven Keri een gezellige aanblik. Tijdens de vakantie in Keri verblijf je in een hotel of appartement van TUI in het gezellige dorp. Je loopt zo naar het centrum. Misschien zie je de Panagia Keriotissa kerk met prachtige iconen al van ver! Loop ook even langs de bron van Herodotus aan de rand van het dorp. Hier borrelt pek omhoog dat vroeger gebruikt werd om de onderkant van de boten teren. 's Avonds is een bezoek aan de vuurtoren van Keri, gelegen op zo’n 300 meter boven zee, een aanrader. Het uitzicht op de diepblauwe zee en groene heuvelachtige landschap van Zakynthos is vanaf hier fenomenaal. Maar ronduit uniek zijn de prachtige zonsondergangen die je hier in alle rust kunt bewonderen. Houd je camera dus bij de hand tijdens een vakantie in Keri!

Excursie naar schildpaddeneiland Marathonisi

Tegenwoordig is Limni Keri het strand van het dorp, 5 kilometer verderop aan een klein baaitje. Het heeft een kiezelzandstrand met dieper water, waar je goed kunt duiken. Er zijn dan ook verschillende duikscholen in de omgeving. Vanuit het haventje varen in de zomer dagelijks bootjes naar afgelegen stranden als Mizithres waar twee grote indrukwekkende rotsen boven zee uitsteken en het eilandje Marathonisi. Vooral de bootexcursie naar het zandstrand van Marathonisi is een aanrader, want hier leggen de enorme Caretta Caretta schildpaden hun eieren. Omdat deze dieren steeds zeldzamer worden, zetten vrijwilligers ijzerenof houten frames over de nesten om vertrapping te voorkomen. Al met al een fantastische ervaring tijdens je vakantie naar Keri!

Bekijk alle vakanties Keri (2)