Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Gallipoli

Een vakantie in Gallipoli maakt de Italiaan in je wakker. Dit oude stadje ligt in het zuidwesten van Puglia, in Zuid-Italië. Na de lange autorit ziet het zandstrand met de Ionische Zee er heel uitnodigend uit... Neem eerst een duik, om daarna op de fiets naar het centrum van Gallipoli te koersen. Bewonder daar het uitzicht vanaf het 13e-eeuwse kasteel, flaneer langs de haven en vergaap je onderweg ook eens aan de barokke kathedraal.

Als Italiaan in Gallipoli

Tijdens een vakantie in Gallipoli leef je het Italiaanse vakantieleven. Deze oude stad ligt in het zuidwesten van Puglia, de regio in het zuiden van Italië. Hier kom je om te relaxen op het zonovergoten zandstrand, vers gevangen vis te eten en je onder te dompelen in het goede des levens. Je slaapt in Gallipoli op een 4 sterren camping van TUI, waar de stacaravans in de schaduw van de bomen staan. Even afkoelen na de autorit vanaf Nederland? Dan bieden de twee zwembaden uitkomst, net als het privéstrand op vijf minuten wandelen. Na een duik in de Ionische Zee voel je je verkwikt en helemaal klaar om Gallipoli te verkennen.

Op de fiets naar Gallipoli

Het oude centrum van Gallipoli ligt op een eiland voor de kust. Laat de auto tijdens deze vakantie in Gallipoli staan en huur een fiets bij de camping. In een klein half uurtje sta je al bij het 13e-eeuwse kasteel. Loop er eens binnen voor pittoreske doorkijkjes op het stadscentrum en de Ionische Zee. Vervolgens wandel je via kronkelende straten naar de waterkant. Onderweg kom je langs trattoria's, osteria's en leuke winkeltjes. Een knap staaltje barokke bouwstijl zie je in de kathedraal van Sint Agata. Vooral de fresco's op de muren en het plafond zijn fraai. Hongerig geworden? In Gallipoli eet je de lekkerste spaghetti met vers seafood. Buon appetito!

Bekijk alle vakanties Gallipoli (1)