Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Lecce

Tijdens een vakantie in Lecce is het net of je midden in een openluchtmuseum terecht bent gekomen. Met TUI reis je naar deze stad in de regio Puglia, in Zuid-Italië. Je kijkt je ogen uit bij de barokpracht van de kerken, paleizen en de Basilica di Santa Croce. Alle gebouwen zijn hier even fotogeniek. Dat geldt zeker voor het Romeinse amfitheater op het Piazza Sant'Oronzo. Wil je na Lecce nog meer zien van Puglia? Ga dan op rondreis.

Lecce: barokstad van Italië

Op de talloze monumenten raak je tijdens een vakantie in Lecce zeker niet uitgekeken. Deze stad in de Zuid-Italiaanse regio Puglia staat ook wel bekend als Florence van het Zuiden. Hier wandel je echter niet tussen de renaissance-gebouwen, maar tussen barokke hoogstandjes. Tientallen kerken en palazzo's vol uitbundige versieringen wisselen elkaar in de straten af. Door gebruik van de gelige steen uit Lecce hebben ze allemaal dezelfde karaktervolle uitstraling. Hoogtepunt is de Basilica di Santa Croce. Waar je ook kijkt op zijn rijkversierde façade, je ziet steeds weer een nieuw detail. Even bijkomen van al die overdaad? Bestel dan bij een café een espressino, het Pugliese antwoord op caffè latte.

Tijdreizen naar de Romeinse tijd in Lecce

Naast de barokke pracht heeft Lecce ook geschiedenisliefhebbers van alles te bieden. Zo vind je op het Piazza Sant'Oronzo een deel van een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater. Ongeveer 25.000 toeschouwers keken hier naar spannende gladiatorengevechten. Meer weten? Sluit dan aan bij een rondleiding door een professionele gids. Ook wanneer je het kasteel van Karel V wilt bezoeken is een rondleiding een aanrader. Met een gids duik je bijvoorbeeld de tunnels in en zie je waar in de middeleeuwen de slotgracht liep. En ben je na je stedentrip aan Lecce nieuwsgierig naar de rest van Puglia? Boek dan bij TUI een 8-daagse rondreis authentiek Puglia.

Bekijk alle vakanties Lecce (1)