Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Mastichari

Aan de noordkant van het Griekse eiland Kos ligt het sfeervolle vissersdorpje Mastichari. Het dorp is vanwege de azuurblauwe baai en de hoge golven erg geliefd bij (wind) surfers. Die kun je al luierend op het Noordstrand gadeslaan. Al kun je tijdens een vakantie Mastichari ook zelf een poging wagen met een surfplank. Bijkomen doe je in het luxe All Inclusive hotel van TUI. Of bij de taverna's in het centrum van Mastichari.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Mastichari vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Vakantie Mastichari
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Mastichari (2)

Waterpret tijdens een zonvakantie Mastichari

Ontbijten op het terras van je luxe hotelkamer met Griekse yoghurt, honing, noten en fruit en ondertussen uitkijken op een azuurblauwe baai vol (wind) surfers. Dat is een vakantie Mastichari in een notendop. Mastichari is een sfeervol vissersdorpje in het noorden van het Griekse eiland Kos. Vanwege de hoge golven in de baai is het dorp erg geliefd bij watersporters. Je kunt tijdens een vakantie Mastichari niet alleen goed surfen, maar ook parasailen. Bijkomen doe je onder de zon op het goudkleurige Noordstrand. Of bij een van de sfeervolle taverna's in het centrum van Mastichari onder genot van een glaasje ouzo en een bord vol Griekse mezzes.

In de voetsporen van Hippocrates

Na een frisse duik in het zwembad van het luxe hotel in Mastichari is het tijd om Kos te verkennen. Wist je dat de Griekse arts Hippocrates geboren is op Kos? Op het eiland zijn dan ook vele bezienswaardigheden te vinden die iets te maken hebben met Hippocrates. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Mastichari een bezoek brengen aan het tempelcomplex Asklepieion dat vroeger de medicijnschool van de arts was. Of bewonder het plein 'Plateiá Platáno' en bekijk de boom waaronder Hippocrates volgens de legende zijn studenten les gaf. Deze boom staat net buiten Kos-Stad op een half uur rijden van Mastichari. Bij terugkomst in het All Inclusive hotel van TUI kun je meteen aanschuiven bij het diner met heerlijke Griekse specialiteiten.

Bekijk alle vakanties Mastichari (2)