NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Oia

Het fotogenieke Oia is een van de mooiste plekken van het Griekse eiland Santorini. Het dorp is geliefd vanwege haar pastelkleurige huisjes met blauwe koepels. Maar vooral ook door het bijzondere uitzicht op de Kretenzische zee en de vulkanische kraterrand. Over die kraterrand kun je zelfs wandelen wat zorgt voor een indrukwekkende hike door het vulkanische landschap. Genieten van lekker eten kan ook tijdens een vakantie Oia. Je vindt er namelijk de lekkerste vis van Santorini.

Vakantie Oia
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Oia (1)

Het fotogenieke Oia

Oia is ongetwijfeld een van de mooiste plekken van Santorini. Het dorp ligt in het noorden van het geliefde Griekse eiland. Santorini is dé plek waar je de pastelkleurige huisjes met wit/blauwe koepels kunt spotten tegen de heuvel aan. Vooral in Oia is dit charmante aanzicht te zien. En dat in combinatie met een adembenemend uitzicht op de Kretenzische zee en de caldera, de vulkanische kraterrand waar Santorini op is gebouwd. Tijdens zonsondergang is dit al helemaal mooi vanaf de 300 meter hoge top in Oia. Deze plek zorgt voor indrukwekkende vakantiekiekjes. Een wandeling door de stad zorgt ook voor fotografische hoogstandjes. Binnen zo’n 15 minuten loop je van de ene naar de andere kant in Oia. Neem zeker de tijd voor het verkennen van het centrum. Je komt er namelijk knusse boetiekjes, smalle steegjes vol traditionele Griekse huizen met waslijnen en hippe barretjes tegen.

Bijzondere hike over een kraterrand

Vanaf het centrum loop je tijdens een vakantie Oia ook zo door naar de haven in Ammoudi Bay. Dit is een bijzonder stukje Oia. Waarom het waard is om de haven te bezoeken? Omdat je in Ammoudi Bay de beste vis van Santorini eet. Oia heeft nog meer speciale plekken. Of eigenlijk een hele speciale wandeling: de hike van Oia naar Fira. Deze duurt zo’n drie uur en is een absolute aanrader. Je wordt tijdens deze wandeling weggeblazen door zowel de route via de kraterrand als het uitzicht dat je onderweg hebt op de Kretenzische zee. De maanvormige krater met het vulkanische gesteente en het ruige landschap is werkelijk spectaculair. Onderweg heb je dan ook ontelbare fotostops.

Bekijk alle vakanties Oia (1)