Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Zagoria

Voor een wandelvakantie in Griekenland moet je in regio Zagoria zijn. Het gebied ligt middenin het Pindosgebergte en herbergt ongerepte bossen, hoge bergtoppen en diepe ravijnen. Wie houdt van een uitdaging moet de Vikoskloof, de diepste kloof ter wereld, een bezoekje brengen. Maar ook de meer dan 40 Griekse dorpen in de omgeving zijn een bezoek waard. Slenter eens door Monodendri of Dilofo. Je kijkt tijdens een vakantie in Zagoria gegarandeerd je ogen uit!

Vakantie Zagoria
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Zagoria (5)

Populaire bestemmingen

Wandelen rondom Monodendri

De schitterende regio Zagoria in het noordwesten van Griekenland is een toplocatie voor een wandelvakantie. In dit gebied in het Pindosgebergte liggen ongerepte bossen en diepe ravijnen op je te wachten. En de diepste kloof ter wereld - de Vikoskloof - staat zeker garant voor een uitdaging of twee. Wie naast prachtige natuur ook houdt van pittoreske dorpen komt in Zagoria helemaal aan zijn trekken. Hier vind je niet minder dan 45 Griekse dorpen. Een van die dorpjes is Monodendri, een charmant dorp vol stenen huisjes aan de rand van de Vikoskloof. Vanuit het hotel van TUI wandel je zo naar het uitzichtpunt Oxia. Prachtige panorama's over het immense ravijn zijn hier absoluut gegarandeerd!

Verken Zagoria per huurauto

Hoewel Monodendri zelf al het bewonderen waard is, kent Zagoria nog 44 andere dorpen die ook zeer de moeite waard zijn. Stap daarom in de auto om de omgeving eens te verkennen. Rijdend via haarspeldbochten daal je af naar de bodem van de kloof. Wanneer je in de richting van Zagoriadorpen Koukouli en Kipi rijdt kom je ook nog 2 beroemde bruggen over de Voidomatis-rivier tegen. Vooral de stenen Plakidas brug met zijn 3 bogen is een plaatje! Vervolg de tocht naar het hooggelegen Dilofo. Een schilderachtig dorp waar auto's geweerd worden. Maak een wandeling door de nauwe straatjes en ontdek het ene fotogenieke stenen huisje na het andere. Eén ding is zeker: je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie in Zagoria.

Bekijk alle vakanties Zagoria (5)