Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

Vakantie Alassio

Genieten van 'la dolce vita' aan de Italiaanse Rivièra? Dan zit je helemaal goed met een vakantie Alassio. Ga lekker zwemmen in het heldere water van de Ligurische Zee en geniet van een echte Italiaanse gelato, squisito! Ontdek de bijzondere legende van Alassio en de toren van Vegliasco en smul van een heerlijk bord spaghetti al ragù in een van de vele restaurantjes in het centrum.

Zonvakantie aan de Italiaanse Rivièra

Voor een ontspannen strandvakantie in Italië is Alassio de ‘place to be’! Deze bruisende badplaats aan de Italiaanse Rivièra heeft een kuststrook van maar liefst 4 kilometer lang en een gezellig centrum waar je heerlijk kunt rondstruinen. Ga lekker zonnebaden op het strand en neem een duik in het kristalheldere water van de Ligurische Zee. Voor een beetje verkoeling kun je ook terecht bij het zwembad van het hotel van TUI; zei daar iemand ‘bommetje’?

De legende van Alassio

De toren van Vegliasco op een klein stukje lopen van het centrum is een bijzondere bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie Alassio! Volgens een lokale legende nam Adelasia, de dochter van keizer Ottone il Grande die van 962 tot 973 over het Romeinse rijk heerste, hier haar toevlucht na haar huwelijk met een jongeman die haar vader ongeschikt achtte als echtgenoot voor zijn dochter. Uiteindelijk verzoende de Bisschop van Albenga vader en dochter weer met elkaar, en sindsdien draagt de stad de naam Alassio, naar de dochter van de keizer. Na je bezoek aan de toren duik je nog even het centrum van de stad in waar je struikelt over de boetiekjes en knusse restaurantjes waar ze de heerlijkste gerechten uit de Italiaanse keuken serveren. Smul van een lekkere pizza of een bord spaghetti al ragù, gevolgd door een huisgemaakte tiramisu. Helemaal voldaan wandel je nog even over het centrale plein van Alassio voordat je terugkeert naar het hotel.

Bekijk alle vakanties Alassio (2)