VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Bardolino

Vakantie Bardolino

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Veneto
  5. Bardolino

Voorkeur voor een vakantie aan het Gardameer, met prachtige vergezichten en zomeravonden met Italiaanse wijn? Kies dan voor een vakantie naar Bardolino. Dit wijnstadje is prachtig gelegen aan het grootste meer van Italië en het blauwe water vormt samen met de pastelkleurige gebouwen in het oude centrum voor een mooi kleurencontrast. Laat het kleurrijke plaatje al struinend over Piazza Matteotti op je inwerken of plons het meer in.

Vakantie Bardolino

Het goede leven op vakantie in Bardolino

Bardolino is een van de pareltjes aan het Gardameer in Noord-Italië, met een authentieke uitstraling en de typisch Italiaanse sfeer is hier nog goed voelbaar. Het dorp is grotendeels autovrij en ideaal om op je gemakje lekker rond te struinen. Begin bijvoorbeeld bij de haven van Bardolino met de daarop aansluitende wandelpromenade, met aan de ene kant het Gardameer en aan de andere kant een aantal fraaie gebouwen omgeven door groen. Vanuit hier loop zo richting het Piazza Matteotti, een groot plein dat een favoriete ontmoetingsplek is voor zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Neem op dit plein zeker eens een kijkje in de parochiekerk Santi Nicole e Severo, een van de bekendste bezienswaardigheden van Bardolino. Het bouwwerk is van de buitenkant al prachtig, maar wie een kijkje in de kerk wil nemen die kan dat gratis doen. Hierna is het tijd voor een echte Italiaanse gelato. La dolce vita, ofwel het goede leven!  

Proef de smaak van Bardolino

Ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een vakantie in Bardolino. Het Italiaanse dorp staat namelijk bekend om haar frisse rode wijn die al eeuwen hier wordt geproduceerd. Op warme zomerdagen gaat er niets boven een glas Bardolino wijntje! Wanneer je meer te weten wilt komen over het productieproces van de wijnen kan je de wijnroute Strada del Vino, in het achterland van Bardolino, lopen. Deze komt langs meer dan 60 wijngaarden en -kelders. Tijdens deze tocht kun je de wijnen ook proeven. Smaakt deze wijn naar meer? Koop dan een flesje (of meer) om op de camping, in het appartement of het hotel in Bardolino na te genieten van een heerlijke dag. Zie je jezelf al zitten met een wijntje in je hand, aan de rand van het zwembad, genietend van de zonsondergang?