Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Costermano

Vakantie Costermano

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Veneto
  5. Costermano

In het Noorden van Italië, in de Italiaanse Alpen, vindt je het rustige maar idyllische plaatsje Costermano. Een dorp dat mediterraanse sfeer ademt, waar nog volop rust te vinden is en je dus niet lang rij hoeft te staan voor een overheerlijke gelato. Tijdens een vakantie in Costermano kom je volledig tot rust in de prachtige natuur van de Alpen. Met als bonus: een geweldig uitzicht over het Gardameer vanuit het appartement.

Appartement Costermano

In de heuvels van het Italiaanse bergmassief Monte Baldo ligt het appartement in Costermano. Vanwege de iets hogere ligging en daardoor het prachtige uitzicht over het Gardameer wordt deze pittoreske plaats met zijn pastelkleurige huizen en smalle straatjes ook wel het ‘balkon van het Gardameer’ genoemd. Ontdek zelf hoe toepasselijk deze benaming is in een appartement van TUI, vanwaaruit zowel het blauwe water van het meer als de Italiaanse Alpen te bewonderen zijn.

Costermano wordt omgeven door wijngaarden vol druiven voor de Valpolicella wijnen zoals de frisse Amarone en zoete Recioto. Dit is een prima omgeving voor een wandel- of fietsvakantie. Want tussen Costermano en Garda ligt de panoramaweg in de Valle dei Mulini (vallei der molens), waarlangs 17e en 18e eeuwse molens pronken. Leuk om te bewonderen tijdens een wandel- of fietstocht. Eenmaal aangekomen in Garda is het ontspannen geblazen aan de Baia delle Sirene, het strandbad met ligweides direct aan het Gardameer.

Bekijk alle appartementen Costermano (1)

Uitzicht over het Gardameer

Nabij de hoge berg Monte Baldo in een omgeving met eindeloze wijngaarden vind je het Italiaanse dorp Costermano. Dit kleine plaatsje ligt in het noorden van Italië op 237 meter hoogte in de Italiaanse Alpen. Het wordt dan ook wel ‘het balkon van het Gardameer’ genoemd omdat je vanuit het dorp een prachtig uitzicht hebt over één van de grootste meren van Italië, het Gardameer. Vanuit het zwembad van het knusse appartement van TUI heb je tevens hetzelfde vergezicht. Nestel jezelf op een ligbedje, schenk een glaasje wijn in van de lokale wijnboeren en geniet een de prachtige omgeving om je heen tijdens een vakantie in Costermano. 

Uitstapjes vanuit Costermano

Natuurlijk kun je tijdens een vakantie in Costermano verschillende uitstapjes maken.Vanuit Costermano is het ook de moeite waard om een dag naar Verona te gaan, wat op slechts 35 minuten rijden ligt. Deze stad heeft, na Rome, de meeste Romeinse bouwwerken van heel Italië en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Of bezoek de stad Bardolino, dat op slechts 10 minuten rijden van Costermano is gelegen. Wandel langs de grote haven met gekleurde huizen aan de waterkant of geniet van een anti-pasti op één van de terrassen aan Piazza Matteotti. De middag sluit je natuurlijk af met een overheerlijke gelato.

Bekijk alle vakanties Costermano (1)