Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Bardolino

Tijdens een Last Minute Bardolino kun je de cultuur letterlijk proeven. Dit Italiaanse stadje aan het Gardameer staat namelijk bekend om de Bardolino wijn die er gemaakt wordt. Stap de auto in om de wijnroute ‘Strade del Vino’ te rijden en proef van deze frisse rode wijn. Aan het eind van de dag kun je aan de oevers van het Gardameer bijkomen. Het diepblauwe water en de groene heuvels zorgen voor een onvergetelijk uitzicht.

Wijn proeven aan het Gardameer

Ervaar het goede leven of 'la dolce vita' zoals de Italianen zeggen tijdens een Last Minute Bardolino. Dit pittoreske stadje aan het Gardameer staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Het heuvelachtige achterland ligt dan ook bezaaid met wijngaarden en boerderijen waar de frisse Bardolino wijn gemaakt wordt. Stap tijdens de autovakantie je vertrouwde vervoersmiddel in om de officiële wijnroute 'Strade del Vino' te rijden. Of zoek het Museo del Vino op waar je alles te weten komt over de lokale wijn. Opfrissen doe je daarna door het helderblauwe water van het Gardameer in te plonsen. Al is het ook goed toeven bij het zwembad op de camping of bij het luxe hotel van TUI.

De sfeervolle gezichten van Bardolino

In de namiddag is het centrum van Bardolino zeker een verkenning waard. De smalle straatjes, pastelkleurige palazzi en statige Santi Nicolo e Severo kerk zorgen voor een sfeervol stadsgezicht. En dan hebben we de gezellige terrassen en boetiekjes nog niet eens genoemd. Omdat het centrum van Bardolino grotendeels autovrij is kunnen de kinderen veilig over straat. Zoek vervolgens de haven van Bardolino op waar dobberende motorbootjes en ijssalons het decor vormen. Dit is de perfecte plek om tijdens een Last Minute Bardolino de zonsondergang te bewonderen. Het glinsterende water van het Gardameer en de groene bergen zorgen voor een romantisch gezicht.

Bekijk alle Last Minutes Bardolino (13)